Advert

Ergani'de Berkin Ve HDP için Eylem

Ergani ilçesinde Berkin Elvan ve son dönemde HDP'ye dönük artan saldırıları kınamak için yürüyüş düzenlendi.

Ergani'de Berkin Ve HDP için Eylem
Bu içerik 3208 kez okundu.

Ergani ilçesinde BDP öncülüğünde, Son dönemde HDP'ye yapılan saldırılar ile Gezi olayları sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülü ile ağır yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın katledilmesi basın açıklaması ile protesto edildi.

Dicle yolunda bulunan BDP seçim bürosu önünde bir araya gelen yüzlerce kişi Ziya Gökalp caddesinde bulunan BDP merkez seçim bürosuna kadar sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe BDP Ergani ilçe başkanı Cavidan Yaman, BDP Ergani Belediye eş başkan adayları Ramazan Kartalmış ile Aygün Taşkın'ın yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Yürüyüşte, "HDP Demokrasinin Onurudur" pankartı taşındı. Kitle yürüyüş boyunca sık sık "Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganı attı.

Ziya Gökalp caddesinde bulunan BDP merkez seçim bürosu önünde kitle adına açıklamayı BDP Ergani ilçe başkanı Cavidan Yaman yaptı. Yaman, "Dün nasıl ki "Ceylanlar" hayvanlarını otlatmak , "Uğurlarlar" babasını yolcu etmek istemiyle körpe bedenleri kahpe kurşunların hedefi haline gelmiş ise, Bugün istanbul'un orta yerinde Berkin Elvan'ında Sabah kahvaltısı için evine bir ekmek almaktan başka hiçbir suçunun olmadığını biliyoruz. Devletin ve başbakanın bu cinayetleri işleyen kişileri açığa çıkarması gerekiyor" dedi.

HDP'ye yönelik saldırılara da değinen Yaman, "Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde Türkiye'nin toplumsal ve sınıfsal sorunları çözmek için alternatif bir siyaset çizgisiyle kısa sürede Türkiye kesiminde örgütlenen HDP'ye yönelik faşist saldırıların yoğunlaştığını görmekteyiz. Bu saldırılara karşı güvenlik güçleri ya sesiz kalmakta ya da göz yummaktadır. AKPHükumetinin bu şiddet politikaları başlatılan barış sürecine zarar verdiğini, bu politikalardan bir an önce vaaz geçmesi gerektiğini belirtiyoruz" diye konuştu

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine