Dicle ilçesine Bağlı Dede Köyünde başlayan ziyarette vatandaşlar Kaymakam Kattaş’ı ve beraberindeki heyeti sıcak bir şekilde karşıladılar. Daha sonra hep birlikte inşaatı devam eden yas evinde incelemelerde bulundu. Vatandaşlara inşaat için yardım sözü veren Kaymakam Kattaş, köylülerin içme suyu, yol ve elektrikle ilgili aksayan yerlerle ilgili hususları dinleyen Kattaş kurum amirlerine gerekli notları aldırttı. Dede köyü Ortaokuluna geçen Kattaş, öğrencilerle sohbet edip tavsiyelerde bulundu, sorun ve ihtiyaçlarını dinledi ve okula SBS kursunun açılacağı müjdesini verdi. Daha sonra öğretmenlerle toplantı yaptı. Onların da ihtiyaç, talep ve önerileri dinlenildi.
Buradan Kaygısız Beldesine giden Kattaş, kapatılan jandarma karakolu binasının müftülükçe lojman ve Kur’an Kursu olarak kullanılması hususunda incelemelerde bulunuldu. Kaymakam Kattaş beraberindeki heyetle birlikte Kaygısız Belediye Başkanı Mehmet Salık’ı ziyarette bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelen Kattaş, vatandaşların sorunlarını dinledi ve ellerinden gelen yardımı sağlayacaklarını belirtti.
Son olarak, Meydan Ortaokulu ziyaretinde okula devam etmeyen bir kız öğrenci’ nin ailesine Akbulama Mezrasında ziyarette bulunuldu. Aileye maddi-manevi destek sağlanacağı belirtilerek, başarılı öğrencinin okula devamının sağlanması hususunda aileye tavsiye ve telkinde bulunuldu. ilçeye dönüş yolunda Sergenli Köyünde rast gelinen düğüne de iştirak edilerek, köylülerle halay çekildi. Evlenecek çiftlere için mutluluklar dileleyerek halay çekti.