Advert

Kadınlar 'kadın kırımını' yürüyüş ile protesto etti

DA–KH öncülüğünde kadınlar Ergani'de, "kadın kırımı"nı protesto etmek amacıyla kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

Kadınlar 'kadın kırımını' yürüyüş ile protesto etti
Bu içerik 3251 kez okundu.
Ergani ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde "kadın kırımını" protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi yüzlerce yurttaşın yanı sıra BDP Ergani Belediye eş başkan adayları Ramazan Kartalmış ve Aygün Taşkın ile BDP Ergani ilçe Örgütü yöneticileri, ESP, SES, Eğitim Sen, KURDi-DER ile birlikte çok sayıda kurum temsilcisi Mahsum Karaoğlan Parkı'nda bir araya geldi.
Ergani eski hükümet binası önünde sona eren yürüyüşün ardından DÖKH adına açıklamayı Ergani SELiS Kadın Merkezi çalışanı Fatma Oyan yaptı. Son dönemlerde artan kadın cinayetlerine karşı devletin sürekli sustuğuna dikkat çeken Oyan, Türkiye'de her gün şiddete maruz kalan, öldürülen, tecavüze uğrayan, nedeni belirsiz intihar eden veya intihara zorlanan kadınları görmenin mümkün olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığına dikkat çeken Oyan, "Her gün yaklaşık 5 kadının en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğü, şiddetin vardığı düzeyi ve hükümetin bu sorunu çözme noktasındaki yetersizliğini açıkça göstermektedir. Alınan yargı kararlarında, devam eden mahkeme süreçlerinde, kadın katillerine 'haksız tahrik'  adı altında ceza indirimi uygulamaları, eril zihniyetin devlet katındaki örneklerinden sadece birisidir" diye konuştu.
Her geçen gün artan kadın kırımına artık şaşırmadıklarını söyleyen Oyan, "Türkiye toplumunun yarısını oluşturan kadınların insanca yaşama hakkı, gözü dönmüş bir tacizler-tecavüzler sürüsüne ve onları destekleyen bir kadın düşmanları çetesine bırakılamaz. Kadınları kadın düşmanlığıyla karşılaştığımız her yerde, insanca ve onurlu bir yaşama hakkımızı savunmak için harekete geçmeye ve kadın düşmanlarına karşı her türlü meşru eylemleri yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" dedi.
Açıklama alkış ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine