Advert

Yeni Bakan Efkan Ala kimdir?

Yeni Kabineye dışarıdan atanan yeni içişleri Bakanı Efkan Ala Diyarbakırlıların yakından tanıdığı bir isim.

Yeni Bakan Efkan Ala kimdir?
Bu içerik 3376 kez okundu.
2004 yılında Diyarbakır Valisi olarak 3 yıl görev yapan Ala, daha sonra 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Müsteşarı olarak atanmıştı.
Görev yaptığı sürece, çalışkan yapısı ve kente yaptığı hizmetlerle  Diyarbakır halkının büyük sevgisini kazanan yeni içişleri Bakanımıza Diyarınsesi olarakk görevinde başarılar diliyoruz.
 
içişleri BakanıEfkan Ala kimdir? 
 
Efkan Ala istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1987 mezunudur. Efkan Ala 1988'de kaymakamlık stajına başladı.
 
Efkan Ala istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1987 mezunudur. Efkan Ala 1988'de kaymakamlık stajına başladı. iki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl ingiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı yaptı. Efkan Ala içişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, iller idaresi Daire Başkanlığı,Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. Batman valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atanmıştır. 10 Eylül 2007 tarihi itibariyle Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmiştir. Efkan Ala Evli ve iki çocuk babasıdır.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine