Advert

Herkes bir engelli adayı

Engellilerinin gündelik yaşamlarını kolaylaştıracak kalıcı ve köklü düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Mihdat Kavmaz, çœUnutulmamalıdır ki engelliler sadaka verir misali yapılan iyileştir

Herkes bir engelli adayı
Bu içerik 3249 kez okundu.

Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Mihdat Kavmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Engellilerin sadece dünya engelliler günü hatırladığını belirten Kavmaz, “O gün birçok kurumda, bakanlıklarda, basın-yayın kuruluşlarında bu güne yönelik seminerler, konferanslar yapılıyor. Maalesef her zaman yapıldığı gibi yine beylik laflarla, engellilerin temel sorunları sümenaltı ediliyor, göstermelik kutlamalar yapılıyor” dedi.

'iyileştirmeler sadaka misali'

Son yıllarda engelliler açısından olumlu bazı gelişmelerin yaşandığının yadsınamayacağını belirten Kavmaz, “Ancak 'bu da yeter' düşüncesi, adeta toplum olarak içimize işlemiş. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yine geldi. Ama pratik anlamda engellilerin gündelik yaşamlarına pozitif katkılar sağlayacak gelişmeler yaşanmadı. Aylıklar açısından iyileştirme yaşandı. Ancak, toplumun muhtelif kesimlerine yönelik hayata geçirilen yasalar hemen yürürlüğe konurken, biz engelliler nedense bu iyileştirmelerin dışında kaldık. Unutulmamalıdır ki engelliler sadaka verir misali yapılan iyileştirmeleri itilip kakılmaları hak etmemektedir. Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmayalım”  diye konuştu.

'Kapı dışı ediliyoruz'

Engellilerin sorunlarının sadece maddi sorunlarla sınırlı olmadığını belirten Kavmaz, “Artık engellilerimiz ve yaşlılarımız, kendilerini dinleyecek, taleplerini dikkate alacak mercilerin harekete geçmesini bekliyor. Ancak ne hazindir ki milyonlarca engelli ve yaşlı vatandaşımızın sorunlarına çözüm üretecek bir merci ya da kurum bulunmamaktadır” dedi. Engellilerin yaşadığı sorunların başında muhatap bulamamanın olduğunu belirten Kavmaz, “ Hangi kapıyı çalsalar 'bizim işimiz değil' denip kapı dışı ediliyoruz. Haklarımızı verecek, insan gibi davranacak, eşitlik ilkelerini tam anlamıyla tanıyacak, yasaları kâğıt üzerinde kalmayıp pratikte uygulayacak iradeye ihtiyacımız var. Engelsiz insanların her imkânı aldığı ama çok şeyi de eline gözüne bulaştırdığı da ortadayken engelli insanlara hiç şans tanımamak, hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmamaktadır” dedi.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak