Advert

Yeni Bir Yaşamın Kapılarını Açtı

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, köyde zor şartlarda yaşayan 11 yaşındaki Hüseyinç™e akülü tekerlekli sandalye hediye ederek ona yeni bir yaşamın kapılarını açtı. A–nceki hafta gazetemizde yayımlanan haber ile gündeme getirilen 11 yaşındaki bedensel engell

Yeni Bir Yaşamın Kapılarını Açtı
Bu içerik 3313 kez okundu.

Ergani Karaburçak köyünde ikamet eden ilkokul 5. Sınıf öğrencisi bedensel engelli Hüseyin Yıldız’ın hayatının akışı Ergani Kaymakamlığının desteğiyle değişti. Her iki bacağı doğuştan felçli olduğu için yürüyemeyen, kırsal yaşamın kısıtlı şartlarında okula bile annesinin sırtında gidebilen Hüseyin Yıldız, Kaymakamlık tarafından kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalye sayesinde hareket serbestîsi kazandı. 

KAYMAKAM ZiYARET ETTi

            Merkeze bağlı Karaburçak köyünde yaşayan bedensel engelli Hüseyin’e hediye alınan akülü aracı vermek üzere köye giden Kaymakam Erdinç Yılmaz’a, ilçe Jandarma Komutanı Vekili Yüzbaşı Ferdi Kızılcam, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mustafa Özen eşlik etti.

SEViNÇ TURU ATTI

            Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu sevinç gözyaşlarıyla ifade eden küçük Hüseyin, yeni aracıyla evinin avlusunda sevinç turu attı. Hüseyin’in mutluluğunu paylaşan ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Hüseyin’in bundan böyle ailesine yük olmadan rahatça dolaşabileceğini belirterek; “Devletimiz her bir bireyini koruyup gözetmekle görevlidir.  Köy şartlarında zorlu bir yaşamın yanı sıra ortopedik engelli oluşu sebebiyle okula bile ancak annesinin sırtında gidebilen Hüseyin kardeşimize devletimizin sağladığı imkânlarla 

Akülü araç aldık. Doğrusu onun bu mutluluğunu, gözlerindeki sevinç parıltısını görmek her şeye bedel. Hüseyin’in eğitimi ve yaşamını rahatça devam ettirebilmesi için desteklerimiz devam edecektir. Onun hayata sımsıkı sarılması ve eğitimini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmesi için elimizden gelen katkıyı sunacağız” dedi. Akülü tekerlekli sandalyeye kavuşan Hüseyin Yıldız, mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “Kaymakam Amca hayatımı değiştirdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bugüne kadar annem beni sırtında taşımak zorunda kalıyordu. Okulda teneffüslere çıkamıyor, arkadaşlarımla oynayamıyordum. Bundan böyle kimsenin yardımı olmadan gerek evimin avlusunda gerekse okulda teneffüslerde rahatça dolaşabileceğim. Çok mutluyum” diye konuştu.

 ANNESiNiN SEViNÇ GÖZYAŞLARI

            Oğlu Hüseyin’in akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmasının mutluluğunu oğluna sarılıp sevinç gözyaşları dökerek paylaşan anne Zübeyde Yıldız da Kaymakam Yılmaz’a teşekkür etti. Oğlunun doğuştan engelli olduğunu, belden aşağı kaslarının gelişmediğini tedavisinin de belki mümkün olabileceğini ancak kendi imkânlarının mümkün olmadığını ifade eden Anne Zübeyde Yıldız: “Eşim, yaz sezonlarında gurbete çalışmaya gidiyor. Gurbette kazandıklarıyla ancak ev geçimini zar zor yapabiliyoruz. Diğer 3 çocuğumda bir sorun yok. Oğlumun bu durumunu gördüğümde üzülüyorum ve tedavisi için elimden hiç bir şeyin gelmemesi acımı katlıyor. Elbette ki tedavisinin yapılmasını istiyorum ancak bu süre zarfında oğlumun çok istediği akülü engelli aracın olması oğlumun tek başına hareket etmeye başlaması ve hayata daha sıkı bağlanmasına vesile olacaktır” dedi. 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak