Advert

Kamu Hastanelerinde skandal ihale soruşturması

Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığı Denetleme Kurulu ile BiMER'e yapılan şikA¢yetlerin ardından kurul müfettişleri, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu ile satın alma komisyonunun 10 üyesi hakkında soruştur

Kamu Hastanelerinde skandal ihale soruşturması
Bu içerik 3224 kez okundu.
Örgüte yakın firma alır diye açık ihale yapmadım'
 
Müfettiş raporunda, Kurtoğlu'na makam otomobili ile kurum yöneticilerinin kullanımı için 4 aracın kiralanması ihalesinin 'acil alım' kararı alındığı halde 5 ay sonra davet usulü yapıldığı kaydedildi.
 
AYNI GÜN ONAYLANDI
Raporda, 4 firmanın verdiği tekliflerin değerlendirilerek yaklaşık maliyetin 730 bin lira olarak belirlendiği, 1 Şubat 2013'te yapılan ihaleye 1'si yasaklı 3 firmanın katıldığı belirtildi. ihale yasaklı olan firmanın zarfında geçici teminat olmadığı için elendiği dile getirilen müfettiş raporunda, 640 bin lira teklif veren diğer firmanın ikinci teklifinde 626 bin lira ile ihaleyi aldığı vurgulandı. ihalenin aynı gün onaylanmasından hemen sonra firma 5 aracı teslim etti. ihaleye davet edilmeyen 2 firma, ihalenin açık yapılmamasından dolayı rekabet oluşmadığını ve 300 bin liralık işin 626 bin liraya firmaya verildiğini, acil ihale kararına rağmen ihalenin 5 ay sonra yapıldığını ifade ederek kamu zararının oluştuğunu kaydedip ihalenin iptalini istedi. Şikâyet üzerine firma 11 gün sonra “Genel sekreterin talebi üzerine alacağımdan 108 bin lira indirim yaptım” yazılı dilekçe verdi. Diyarbakır Şoförler Odası ise yaklaşık maliyeti 540 bin lira olarak hesapladı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, müfettiş raporlarının üzerine 19 Eylül'de jet hızıyla adli soruşturma izni verdi. Tebliğin ardından Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği, 5 aracı iade ederek firmayla sözleşmesini feshetti.
 
'Diyarbakır terörün ve hırsızlığın merkezi'
GENEL Sekreter Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, kendisini şöyle savundu: “Açık ihale yapılması durumunda terör örgütüne yakın firmaların, maliyetine fiyat vererek almayacağı, hatta ileride terör eylemlerine yol açmayacağının garantisi yoktur. 300 milyon bütçemiz var. Hain mihrakın hedefi olduğumuzun bilincindeyiz. E segment istememin nedeni ilçelerin uzak oluşu, yolların kötü oluşu nedeniyle kaza riskini ortadan kaldırmak düşüncesidir. Minibüste buzdolabı ile televizyon gibi donanımlar maliyeti etkileyen durumlar değil. Yolda tesis olmadığı için sıcak havalarda soğuk içecek ihtiyacı için buzdolabının olması elzemdir. Ayrıca minibüste koltukların karşılıklı olmasını dönüş yolunda toplantı yapmak için istedik.”
 
ihalede BMW 5, Mercedes E, Audi A-6 veya dengi bir otomobil şartı konuldu.
 
Kaynak: Veysi ipek (AHT - Habertürk)


 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi