Advert

Diyarbakır'da 63 yıl hamallık yaptı

Diyarbakır'da yaşayan ibrahim Demir (78), babasından devraldığı hamal arabasıyla işe başladığını ve 63 yıldır hamal olarak çalıştığını söyledi.

Diyarbakır'da 63 yıl hamallık yaptı
Bu içerik 3508 kez okundu.

Diyarbakır'da 15 yaşında başladığı hamallığa 78'inde de devam eden ibrahim Demir, gözünü kapayıncaya kadar bu işi sürdüreceğini ifade etti.

"15 YAŞINDA BABAMIN HAMAL ARABASINI DEVRALDIM"

Yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini kaydeden ibrahim Demir, babasının Diyarbakır merkeze bağlı bir köyde yıllarca ağa ve köylülerin hayvanlara bakarak geçimlerini sağladığını belirterek, "Ailece 1944 yılında Diyarbakır'a göç ettik. O zaman şehir denen bir şey yoktu. Zavallı babam ne parası ne bir mesleği yoktu. Okul da pek yoktu açıkçası ama okula gidenleri görüyordum. Ben o zaman 8 yaşındaydım. Babam hamallık yaparak bir hamal arabası satın almayı başardı. Ve o araba ile yıllarca evini besledi. Artık güçten takatten düşünce arabasını 15 yaşında ben devraldım" dedi.

"GÖZÜMÜZÜ HAMAL OLARAK AÇTIK HAMAL OLARAK KAPATACAĞIZ"

Diyarbakır'ın Bağlar semtinde ikamet ettiğini ve kiracı olduğunu dile getiren ibrahim Demir, "Ben aylık 250 TL kira veriyorum. Yaşlılık maaşımız var ama yetmiyor. 4 çocuğum var ama onlarında durumu benimkinden aşağı kalır değil. Biz yoksul olarak doğduk ve yoksul olarak öleceğiz. Yine işçi hamal olarak gözümüzü açtık işçi hamal olarak gözümüzü kapatacağız. Şükürler olsun ki kimseye bir zararımız olmadı. Artık bu dünyayı düşünmüyorum bile. Hiçbir mal varlığım yok. Olsun da istemiyorum. Sadece yaşamak için çalışıyorum" diye konuştu.

"ADAM BiR iPiN HESABINI VEREMEDi BEN ARABANIN HESABINI NASIL VERiRiM BiLMiYORUM"

Para karşılığında başkasını mezarında bir gece geçiren meşhur hamal hikayesini paylaşan Demir, "Adam bir ipin hesabını verememiş, ben bu arabanın hesabını nasıl veririm bilmiyorum. Kimseden bir yardım beklemiyorum. Ama ara sıra komşular arasında olan yardımlaşmadan nasibimizi alıyoruz. Uzun zamandır kırmızı et görmüyorduk kurban bayramlarında onu da görüyoruz. Gözümüz tok çok şükür karnımız tok başka bir şeye de ihtiyacımız yok" diye konuştu.

"ARABASININ BiR FAKiRE VERiLMESiNi VASiYET ETTi"

Vefat ettikten sonra arabasını yine kendisi gibi bir fakire verilmesini vasiyet ettiğini ifade eden Demir, "Ben çok şükür fayda gördüm. O araba ile bir ömür ailemi geçindirdim. Ne kadar iyi geçindirdim bilmiyorum ama en azından kimseye muhtaç ettirmedim. Haram yedirmedim. Bu benim en büyük servetimdir" şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine