Advert

çœHerşey Okumak içinç

Ergani ilçesi Demirli Baran Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi bedensel engelli Hüseyin Yıldız, okulda arkadaşlarının kucağında taşınıyor.

çœHerşey Okumak içinç
Bu içerik 3707 kez okundu.

Derslerindeki başarısı kadar sempatik tavırları nedeniyle öğretmenleri ve arkadaşları tarafından çok sevilen Hüseyin Yıldız, okulda iken tuvalet ihtiyacını da arkadaşları tarafından sandalye aracılığıyla götürülüp getirilerek karşılıyor. Engelli öğrenci Yıldız'ın tek isteği akülü bir arabaya sahip olup arkadaşlarının yükünü hafifletmek. Engelli olduğu için okulda arkadaşlarıyla da oyun oynayamadığını kaydeden Yıldız, “Akülü arabam olsa teneffüslerde ve beden eğitimi derslerinde arkadaşlarımla oyun oynayıp rahatça dolaşabileceğim. Derste öğretmenim tahta ya kaldırdığında soru çözebilirim” dedi.

KUCAKTA TAŞINIYOR

Ergani ilçesine bağlı ve ilçeye 50 Km. uzaklıkta bulunan Karaburçak Köyünde doğuştan engelli olarak dünyaya gelen Hüseyin Yıldız, kaldığı köyden 8 Km. uzakta bulunan Demirli Baran Ortaokuluna taşımalı servis aracılığıyla getirilip götürülüyor. Okul kapısından sınıfa ise arkadaşları ve öğretmenleri aracılığıyla kucakta taşınıyor. Her sabah okula gelirken kendisini annesinin okula hazırladığını ifade eden bedensel engelli Hüseyin Yıldız, engelli olmanın okumaya bir engel teşkil etmediğini belirterek, “Akülü bir arabam olduğu takdirde okuluma daha rahat gidip gelebileceğim. En azından okula gelip giderken kimseye gerek kalmayacak. Bir anlamda kendi ayaklarımın üzerinde durmaya başlayabileceğim” dedi.

"OKULUN EN DiKKAT ÇEKiCi ÖĞRENCiSi"

Yıldız'ın akülü araç isteğine cevap verebilecek duyarlı insanların olacağını ifada eden okul öğretmeni Etem Ayaz ise, “Hüseyin Yıldız, her ne kadar bedensel engelli olsa da okumaya azimli olması bizim açımızdan çok önemlidir. Bedensel engelli olmasına rağmen, her zaman hayata sıkı sıkıya bağlı bir çocuğumuz, azmi ve kararlılığıyla okulda en dikkat çeken öğrencilerden. Okuma aşkı çok büyük olan bir kişi. Hüseyin Yıldız’ı önümüzdeki süreçte çok iyi bir yerlerde göreceğimize inancım tamdır. Şu an büyük ihtiyaçlarından birisi akülü araçtır. Bu konuda çocuğumuza yardım edebilecek duyarlı insanlarımız vardır ve bu hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

"TEDAVi MÜMKÜN OLABiLiR AMA BiZiM iMKANIMIZ YOK"

Hüseyin Yıldız'ın annesi Zübeyde Yıldız da, oğlunun doğuştan engelli olduğunu, belden aşağı kaslarının gelişmediğini tedavisinin de belki mümkün olabileceğini ancak kendi imkânlarının mümkün olmadığını ifade ederek, "Eşim, yaz sezonlarında gurbete çalışmaya gidiyor. Gurbette kazandıklarıyla ancak ev geçimini zar zor yapabiliyoruz. Diğer 3 çocuğumda bir sorun yok. Oğlumun bu durumunu gördüğümde üzülüyorum ve tedavisi için elimden hiç bir şeyin gelmemesi acımı katlıyor. Elbette ki tedavisinin yapılmasını istiyorum ancak bu süre zarfında oğlumun çok istediği akülü engelli aracın olması oğlumun tek başına hareket etmeye başlaması ve hayata daha sıkı bağlanmasına vesile olacaktır" dedi.

OKUYUP DOKTOR OLACAK

Oğlu Hüseyin’in okula gitmeyi çok istediğini ve okumayı çok sevdiğini kaydeden anne Yıldız, "Benim tek isteğim bedensel engelli oğlumun benden sonra sahipsiz ve yalnız kalmaması için okuyup kendi başının çaresine bakar hale gelmesi. Yetkililerden yardım etmelerini bekliyoruz. Hüseyin her zaman 'Okumayı çok seviyorum ama beni taşırken anneme zarar gelmesini istemiyorum, çünkü benimle ilgilenen ihtiyaçlarımı gideren, her işimi yapan sadece annem var' diyor. Büyüyünce doktor olmak isteyen Hüseyin, tüm hastalara yardım edip annesine babasına ve diğer kardeşlerine bakmak istediğini söylüyor" şeklinde konuştu.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine