Advert

Dicle'de makine ekipman teslim töreni

Dicle ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında alınan makine ve ekipmanların teslim tören

Dicle'de makine ekipman teslim töreni
Bu içerik 3715 kez okundu.
Dicle ilçesinde yapılan törene, hibe almaya hak kazanan çiftçiler katıldı.
Dicle ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Zeki Efe törende yaptığı konuşmada, programın amacının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Efe; "Zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla çiftçilerin makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla makine ve ekipman alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla bu destekler yapılıyor" dedi.
ilçe genelinde projeye toplam 44 müracaat yapıldığını belirten Efe, 27 müracaatın uygun bulunduğunu dile getirdi. Efe, "ilçemizde 11 süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 10 el traktörü, 3 pülverizatör, 2 taş toplama makinesi, 1 yem hazırlama makinesi desteğinden yararlanan çiftçilerle hibe sözleşmesi imzalanarak makine ve ekipmanları teslim edilmiştir. Bu makine ve ekipmanlara yüzde 50 hibe desteği veriliyor. Dicle ilçesinde uygun bulunan 27 adet başvuru sahibine, bu başvurular karşılığında 72 bin 424 TL hibe ödemesi yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak