Advert

Kurtoğlu'ndan "DOKTOR" Değerlendirmesi

Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetiyle gündeme gelen devlet hastanesindeki doktor sıkıntısı haberinin ardından, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu'ndan açıklama geldi.

Kurtoğlu'ndan
Bu içerik 3318 kez okundu.
 Ergani Haber'e özel değerlendirmelerde bulunan Kurtoğlu, genel anlamda doktor sıkıntısı yaşandığını ifade ederken, öte yandan Diyarbakır'a 46 pratisyen doktor ataması yapıldığını belirterek, atanan doktorlardan 4'ünün Ergani'ye gönderileceğini müjdeledi. 
Diyarbakır genelinde yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle sorunun çözümü için Ankara'da bulunan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, gazetemizin gündeme getirdiği devlet hastanesinde yaşanan doktor sıkıntısına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Kurtoğlu, Murat Babacan'a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Şuanda sadece Ergani'de değil genel anlamda uzman hekim sıkıntısı yaşanmaktadır. Diyarbakır genelinde yaşanan bu sıkıntıyı bertaraf edebilmek için mecburen bazı ilçelerimizi mağdur etmemek adına geçici görevlendirmelerle lokal tedbirler alma yoluna gidiyoruz. Aksi halde Ergani'yi arka plana atıp başka ilçeleri kayırma gibi bir durum söz konusu değildir. Ergani bizim için çok özel ve önemli bir konumdadır. Diyarbakır ilçeleri arasında 150 yataklı başka bir hastane yoktur. Bu kapasitede olan ve fiziki anlamda istediğimiz düzeydeki hastanemizden maksimum düzeyde istifade etmeyi umut ediyoruz. Ancak, hekim sayısı ve ihtiyacını göz önünde bulundurduğumuzda bazen işler planladığımız gibi gidemiyor. Genel anlamda bir hekim sıkıntısı mevcut. Bir aile hekimine yaklaşık 3 bin ailenin düştüğünü göz önünde bulundurduğumuzda hekim açığının ve ihtiyacının ne kadar fazla olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Ban şahsen Ankara'da bakanlık düzeyinde bu eksiklikleri Sayın Bakanımıza bizzat iletiyor ve konunun takipçisi oluyorum. Ancak genel anlamda yaşanan hekim sıkıntısı nedeniyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi. 
46 HEKiM ATANIYOR
10 gün içerisinde Diyarbakır geneline 46 adet pratisyen hekim ataması yapılacağını kaydeden Kurtoğlu: "46 hekim atamasıyla birlikte Ergani'ye 4 pratisyen hekim göndereceğiz. Dolaysıyla en azından acil serviste bir rahatlama olacaktır. Umut ediyoruz ki önümüzdeki dönemde bu sıkıntıları aşarak Ergani için daha güzel hizmetler hayata geçireceğiz" dedi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı