Advert

Diyarbakır Antalya fuarında tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl Antalya, EXPO Center'da dördüncüsü düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Aœrünler Fuarı'nda yerini alan Diyarbakır, fuara katılanların ilgi odağı oldu.

Diyarbakır Antalya fuarında tanıtıldı
Bu içerik 3360 kez okundu.

Diyarbakır Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında Diyarbakır da yerini aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır'da yöresel peynir üretimi yapan Gültekin Peynircilik, Kadayıfçı Levent Usta, Sur Kaymakamlığı Puşi Üretim Atölyesi, hediyelik çini üretimi yapan Yekbun Çiniçiliğin yer aldığı standta ziyaretçilere içli köfte, dolma, peynir ile kadayıf tatlısı ikram edildi.

Yapılan konuşmaların ardından 4.Yöresel ve Geleneksel Ürünler fuarı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi folklör ekibinin gösterisiyle açıldı.

Diyarbakır Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi odası işbirliğinde Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle açılan standa Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Alaydın, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam,Türkiye Esnaf Sanatkarlar Odaları Fedarasyonu Başkanı Bendevi Palandöken,TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Budak ziyarette bulundu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şehmuts Mete, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şukrü Boylu ile Meclis Üyeleri tarafından karşılanan misafirlere yöresel yemeklerden içli köfte, Dolma,Örgü Peynir ve kadayıf ikram edildi.

Fuarla ilgili kısa bır açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Anadolu'yu Antalya'da buluşturan fuarın iyi bir organizasyon olduğunu belirterek, ülkenin bir çok yöresel değeri bulunmaktadır. Bunlara sahip çıkarak ekonomiye kazandırılması çok önemlidir. Bunun sadece bir fuar değil, yöresel ürünleri destekleyen büyük bir proje olduğuna inanıyorum. Yöresel ürünlerin kırsal kalkınma, yerinde istihdam ve şehirlerin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şehmus Mete ise''Bu tür organizasyonların Diyarbakır'ın Tanıtımı ve imajı açısından önemli olduğunu belirterek, “ Fuarlar barış sürecine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen insanların fuarlar vesilesiyle bir birleriyle kaynaşması oldukça anlamlıdır. Bundan sonraki süreçte de oda ve borsa olarak bu tür etkinliklere katılım sağlamak önceliğimizdir''dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi