Advert

Köylülerin Foseptik A‡ilesi

Ergani merkeze bağlı Yolbulan köyü sakinleri, köyün içinden geçen foseptik kanallarındaki lağım sularının, kendilerinin ve hayvanlarının sağlığını tehdit ettiğini söyleyerek yetkililerden yardım istediler.

Köylülerin Foseptik A‡ilesi
Bu içerik 3352 kez okundu.

Ergani ilçesinin köylerinden Yolbulan’da köyün içinden açık bir şekilde geçen foseptik kanalları, yaz ayının kavurucu sıcaklarında hem kötü kokular yayıyor, hem de bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkartıyor. Alt yapısı bulunmayan köyün Muhtarı Yakup Cebe, toplulaştırma kapsamında merkeze bağlı birçok köyün alt yapıya kavuştuğunu ancak; kendi köylerinin toplulaştırma kapsamına alınması için yaptıkları başvurunun kabul edilmediğini söyledi. Köy sakinlerinden Sevban Oğuz ise, köyün içinden geçen lağım sularının gerek ağaçlarını kuruttuğunu, gerekse ortaya çıkan kokudan olumsuz yönde etkilendiklerini belirterek bu soruna biran önce çare bulunmasını istediklerini belirtti.

LAĞIM KOKUSU iÇiNDE YAŞIYORLAR

            Ergani merkeze bağlı 180 haneli, Bin 100 nüfuslu Yolbulan köyünde yaşanan açıktan akan foseptik sorunu çözüm bekliyor. Yolbulan köyü sakinleri, köy merkezinden geçen foseptik kanalında bulunan lağım suyunun köyün içme suyu şebekesine karıştığını da iddia ederken, lağım sularının çevreye saçtığı kötü koku nedeniyle mağdur olduklarını belirttiler. En son 2003 yılında köylünün kendi imkânlarıyla köyün bir kısmına yaptırdığı alt yapının geçen zaman içerisinde kifayetsiz kaldığını belirten Köy Muhtarı Yakup Cebe, geçen yıl toplulaştırma idaresine yaptıkları başvurudan netice alamadıklarını için mağduriyetlerinin devam ettiğini belirtti. Köy sakinlerinden Sevban Oğuz ise yaşadıkları sıkıntının giderilmesi için Kaymakam Erdinç Yılmaz’dan yardım istedi. Oğuz; “Köyümüzde evlerin ve arazilerinin yakınında biriken sular sağlığımızı tehdit etmektedir. Tarlalarımıza kadar akan bu lağımlar ağaçlarımızı kurutmuş durumdadır.  Çocuklarımız buralarda oynuyor, hayvanlarımız buradan su içiyorlar. Bu da hastalıklara ortam hazırlıyor. Lağım suları içe suyu şebekemize bile karışıyor. Ne su içebiliyoruz, ne de bu kavurucu yaz sıcaklarında kötü kokudan köyün içinde duramıyoruz” diye konuştu.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine