Advert

Tarihi konak kül oldu

Diyarbakır'da bulunan tarihi Mezopotamya Konağı, elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangın nedeniyle çevredeki iş yerlerinde de büyük panik yaşandı.

Tarihi konak kül oldu
Bu içerik 3417 kez okundu.

Diyarbakır'da elektrik kontağından çıkan yangın tarihi bir konağı adeta küle çevirdi. Yangın nedeniyle çevrede bulunan iş yerlerinde de panik yaşanırken, itfaiyenin zamanında müdahale etmesi olası büyük facia ve can kayıplarını önledi.

Merkez Sur ilçesi'ndeki Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda restore edilerek özel işletmelere açılan tarihi Mezopotamya Konağı'nda elektrik kontağından kaynaklanan yangın çıktı.

MÜŞTERiLER ALEVLER iÇiNDE KALDI
Kısa sürede büyüyen yangın konakta büyük çaplı hasara yol açtı. Yangın sırasında konaktaki işletmede yemek yiyen vatandaşlar, panik halinde dışarı çıkmaya çalıştı. Alevler arasında kalan işletme çalışanları ve müşteriler güçlükle kendilerini dışarı atarken,olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Dakikalarca süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken,tarihi konak deyim yerindeyse harabeye döndü.itfaiyenin zamanında müdahale etmesiyle hem can kayıplarının önüne geçildi, hem de yangının çevredeki iş yerlerine sıçraması önlendi.

iŞLETME SAHiBi : 'BUNA DA ŞÜKÜR'
işletme sahibi Hasan Kaderci,büyük çaptaki yangını can kaybı olmadan atlatmalarına sevindiklerini söyledi. Kaderci,”Yangın elektrik kontağından çıktı. Söndürmeye çalıştık ama konakta ahşap ve teliz maddelerinin fazla olması nedeniyle büyümesini engelleyemedik. Bu maddelerin etkisiyle yangın büyüdü. Maddi hasar büyük. Ama buna da şükrediyoruz. Çünkü olay sırasında içeride müşteriler vardı ve can kaybı olmadı. Cana geleceğine mala gelsin derler. Can kaybı olsaydı kimse hesabını veremezdi. itfaiye zamanında gelerek müdahale edince olası facianın önüne geçildi. “ dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine