Advert

Hani'de neler oluyor?

Hani'deki yemek ihalesi ve makam çekişmesi saldırı-tehditlere dönüşünce yargıya taşındı. Müdür ve AK Parti ilçe Başkanı arasındaki çekişme farklı iddiaları gündeme getirirken, önceki gece parti binasına molotoflu saldırı iddiasanın gündeme gelmesi de dikk

Hani'de neler oluyor?
Bu içerik 3480 kez okundu.

ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Duman, AK Parti ilçe Başkanı Ali Aktay'ın adamları tarafından tehdit aldığını ve saldırıya uğradığını iddia ederken, suçlamaların hedefindeki Aktay olayla ilgisi olmadığını ifade ederek Duman'ın Hani'den kaçmak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. iki tarafın da birbirleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Kaymakam ismail Şanlı olayın kendisine intikal ettiğini ancak tek iddianın müdürün kendisine aktarılanlar olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi 10 Temmuz'da meydana gelen dayak olayı ve yemek ihaleleri hakkındaki iddialarla çalkalanıyor.

iddiaya göre ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Duman, 10 Temmuz'da kaymakamlık binasından ayrıldıktan sonra AK Parti ilçe Başkanı Ali Aktay'ın azmettirdiği 10-12 kişilik grubun saldırısına uğradı. iddianın sahibi Bayram Duman, Ali Aktay ve Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Yüksel Aktay'ın sahibi ve bağlantısı olduğu firmaların yemek ihalelerine katıldığını, diğer firmaların ihalelere katılmaması için baskı ve tehdit yapıldığını, hatta katılmak isteyen firmalara saldırı yapıldığını iddia ederek, kendisinin de buna karşı çıkmasından dolayı bu kişiler tarafından hedef haline getirildiğini iddia etti.

'BUNLAR BURADA RANT DÜZENi KURMUŞ'

Olay günü 10-12 kişilik grubun kendisine kesici aletlerle saldırdığını belirten Duman,”Olaydan iki gün önce Ali Aktay ve Yüksel Aktay bana başka isimler aracılığıyla 'işimizi bozuyor. Ayağını denk alsın.Yoksa onu burada yaşatmayız' diye tehdit mesajı gönderdi. Bu durumu kaymakam beye anlattım. O da bana 'tehdit savurandan bir şey olmaz' dedi. Kaymakamlıktan ayrıldıktan sonra bunların azmettirdiği kişiler bana saldırdı. Ciddi şekilde darp edildim. Çevredeki vatandaşlar olmasaydı beni öldüreceklerdi. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Ali Aktay ve Yüksel Aktay bu olayın azmettiricileridir. Onlardan şikayetçiyim. Bunlar burada bir rant düzeni kurmuş. ihalelere onların firmalarından başka kimsenin girmesine izin vermedikleri gibi girmeye çalışanları da darp ediyorlar,tehdit ediyorlar. Benim onlara engel olduğumu düşünüyorlar. Oysaki ben ihale komisyonlarında görevli değilim.” dedi.

'HANi'DEN KAÇMAK iÇiN BiZE iFTiRA ATTI'

Suçlamaların hedefindeki AK Parti ilçe Başkanı Ali Aktay ise 'dayak olayını azmettirdiği' yönündeki iddiaları yalanlayarak Bayram Duman'ın tayinini Hani'den başka yere almak için böyle bir senaryoyu geliştirdiğini iddia etti. Aktay,”Bayram Duman'la aramızda hiçbir husumet ve olay yoktur. Kendisini ilçe Milli Eğitim Müdürü olmanın dışında tanımayız. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bize iftira atarak siyaseten zor durumda kalmamızı istiyor. Düpedüz iftira atıyor. Kendisiyle mahkemede hesaplaşacağız,gerekli suç duyurusunda bulunduk. Bizim öyle kavgayla,adam dövdürmeyle işimiz olmaz. Anladığımız kadarıyla Bayram Duman,Hani'den kaçmak istiyor. Tayinini başka yere aldırmak için bizi kullanmak istiyor.Yani böyle bir kargaşa çıkaracak ve biz de onun buradan gitmesini isteyeceğiz. Nasıl bir oyun oynadığını biliyoruz,isterse ömür boyu Hani'de kalsın bizi ilgilendirmez.” şeklinde ilginç bir açıklama yaptı.

KAYMAKAM :'TARAFLAR BiRBiRiNDEN DAVACI OLDU'

Hani Kaymakamı ismail Şanlı ise tarafların birbirlerinden karşılıklı olarak şikayetçi olduğunu ifade ederek son sözü yargının söyleyeceğini söyledi. Olayla ilgili emniyet tutanağı olmadığını belirten kaymakam Şanlı,”Benim olayla ilgili bildiğim tek şey müdür beyin iddialarıdır. Olaydan önce bana tehdit aldığını söyledi. Ben de ilgili yerlere gerekli önlemlerin alınması için talimat verdim. Müdür bey,darp edildiğini söylüyor ama doktor raporunda bunlar yok. Müdür bey savcılığa başvurarak şikayetçi oldu,aynı şekilde müdür beyin suçladığı isimler de iftiraya maruz kaldıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Biz de gerekli incelemeyi yapıyoruz. Olayla ilgili emniyet tutanağı veya zabıt yok.iki taraf arasında böyle bir olay olması için bir neden yok. Çünkü müdür bey ihale komisyonunda yok. ihalelerin sonucuna etki etmesi mümkün değil. ilçemizin bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz.Herkesi sağduyuya davet ediyorum.” dedi.

YEMEK iHALESi SONRASINDA KAVGA ÇIKTI

Buarada, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yemek ihalesinde, ihaleye katılacak firmalar arasında kavga çıktı. Star, içkale Efem, Şark, M.A.K ve Kocaköy firmaları ihaleye katıldı. ihaleye Hani ilçesi dışından giden Diyarbakır firmalar arasında, katılıp-katılmama konusunda çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Müteahhitler arasındaki kavga ve tehdit, yargıya intikal ederken, Diyarbakır firmaları yaşananların güvenlik kameralarınca kaydedildiğini idia ederek, suç duyurusunda bulundular.

iLÇE BiNASINA SALDIRI iDDiASI

Hani ilçesi bu skandallarla çalkalanırken, Hani ilçesindeki AK Parti ilçe Başkanlığı ile ilçe başkanı Ali Aktay'ın iş yerine molotofkokteylli saldırı düzenlendiği iddia edildi. iddiayı ilçe Başkanı Aktay, yaptığı yazılı açıklamayla gündeme getirdi. Aktay, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce partisinin ilçe binasına ve iş yerine molotofkokteylli saldırıda bulunulduğunu öne sürdü. Gerek ilçe binasında gerekse iş yerinde küçük çaplı hasar oluştuğunu öne süren Aktay, şunları kaydetti: "Olayı hebar alır almaz önce ilçe teşkilatımıza sonra da işyerime gittim. Parti binasına atılan molotofkokteyli nedeniyle hasar meydana geldi. iş yerinde çıkan yangın ise büyümden duyarlı vatandaşlarımızın müdahalesiyle söndürülmüştü. Ben de polisi arayarak yaşananları anlatım. Olay yerine gelen polisiler incelemelerde bulundular. Görgü tanıklarını anlattıklarına göre yapan yüzleri puşuyla kapalı iki erkekmiş. Olayı gerçekleştirdikten sonra havaya tabancayla bir el ateş ederek kaçmışlar. Amaçları çözüm sürecini baltalamaktır ama buna hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Canımız da malımız da gitse biz bu sürecin arkasındayız ve destekçisiyiz."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine