Advert

Taziyemiz var deyip, soygun yaptılar

Hayırsever vatandaşların kendi imkA¢nlarıyla yaptırarak halkın kullanımına bağışlanan Acaroğlu taziye evi, kimliği belirsiz iki kişi tarafından "taziyemiz var" denilerek soyuldu.

Taziyemiz var deyip, soygun yaptılar
Bu içerik 4061 kez okundu.
Ramazan ayının manevi atmosferinin yaşandığı şu günlerde Ergani ilçesinde akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Hayırsever vatandaşların manevi duygularını istismar eden kimliği belirsiz iki şahıs, Kemaliye Mahallesi Rüzgârlı Sokakta bulunan ve Acaroğlu Ailesi tarafından vakfedilen taziye evinin anahtarını "yakınımız öldü, taziyemiz var" diyerek Hacı Acar'dan aldılar. Acar'dan aldıkları anahtarla taziye evini açan şahıslar, ilçede bulunan bir esnaftan iki adet büyük boy tüp sipariş ederek parasını taziyeden sonra ödeyeceklerini belirttiler. Dolandırıcılar, tüpçüden gönderilen iki adet büyük boy tüp ile birlikte; taziye evinde bulunan bir başka büyük boy tüpü, torbalarca çay ve şekeri yanlarına alarak ortadan kayboldular.
Ergani ilçesinde esnaflık yapan Hacı Acar'ın iş yerine gelen kimliği belirsiz iki kişi, Kemaliye Mahallesi Rüzgârlı Sokakta bulunan Acaroğlu taziye evinin anahtarını alarak, içeride bulunan her şeyi çalıp kayıplara karıştılar. Başka insanların da manevi duygularının istismar edilmemesini isteyen Hacı Acar, "Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde bulunan iş yerime gelen tanımadığım iki şahıs 'yakınımız öldü, taziyemiz var' diyerek benden ailemiz tarafından yaptırılarak hayır için bağışladığımız taziye evinin anahtarını istediler. Bunun üzerine kendilerine taziye evinin anahtarını verdim. Ertesi gün öğrendiğim bu durum karşısında adeta şok oldum. Hayır, amaçlı kurulan yas evlerinin bu şekilde istismar edilerek soyulmasına bir türlü anlam veremiyorum. insanlar ne hale gelmiş maalesef. Böyle bir durumun meydana gelmesi bizi son derece üzmüştür. Taziye yeri sahiplerine tavsiyem, yas evlerini kullanmak için gelen kişilere dikkat etsinler. Aksi takdirde bizim başımıza gelen bu üzücü durum başkalarının da başına gelebilir" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı