Advert

Ramazan'da fiyatlar el yakıyor

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte, meyve, sebze ve diğer temel tüketim ürünlerinin fiyatlarında beklenen düşüş gerçekleşmedi.

Ramazan'da fiyatlar el yakıyor
Bu içerik 3682 kez okundu.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte temel tüketim ürünlerinin fiyatlarının yüksek değerde seyretmesi adeta tüketicinin elini yakıyor. Son zamanların zam şampiyonu domates fiyatlarındaki artışın yanında; vatandaşın Ramazan ayında vazgeçilmezi olan yumurta ve yoğurt gibi ürünlerin fiyatlarının da tavan yapması vatandaşı alışverişte zora soktu. Yerli ürünlerin çıkmamasından dolayı birçok meyve ve sebze çeşidinin bölge illerinden gelmesinden ötürü fiyatların yüksek değerde seyrettiğini belirten semt pazarı esnafı, ancak yerli ürünlerin pazar tezgâhlarında yerini almasıyla birlikte fiyatların düşüşe geçebileceğini savundular.
Ergani'de sebze ve meyve fiyatlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ediyor. 1,5 liradan alıcı bulan köy yapımı yoğurt'un kilogram fiyatı, 2,5 ile 3 lira arasında değişirken, geçen yılın Ramazan ayında zam şampiyonu olan yumurtanın koli fiyatı yeniden yükselişe geçti. Tüketicinin vazgeçilmezi olan son zamanların zam şampiyonu domates'in kilogram fiyatında ise beklenen düşüş gerçekleşmedi. Et ürünleri satan kasap ve şarküteri esnafı ise Ramazan ayı nedeniyle indirimler yaparak fiyatları dengede tutmaya çalışıyor. Sebze meyve fiyatlarındaki durumu değerlendiren esnaflar, "Yerli ürünlerin henüz tam anlamıyla çıkmamasından dolayı birçok meyve ve sebze çeşidi bölge illerinden geliyor. Araya nakliye, yakıt ve komisyon masrafları da girince fiyatlar da bu faktörlere bağlı olarak tavan yapıyor. Ramazan ayı da ister istemez fiyatları etkiliyor. ilerleyen haftalarda fiyatlar normale dönerken, bayrama bir hafta kala fiyatlar yeniden yükseliyor. Ancak piyasaya yerli ürünlerin çıkması fiyatların inişe geçmesinde önemli bir etken olacaktır" şeklinde değerlendirmede bulundular. Hava sıcaklıklarının iyice artmasına karşın bu yıl yerli ürünlerin henüz tam anlamıyla piyasaya çıkmadığından yakınan vatandaşlar ise, "Fiyatlar çok pahalı. Önceki yıllarda bu dönemlerde domates'in fiyatı 1 lira civarında seyrederken bu yıl durum çok farklı. Ramazan ayında et ürünlerine zam beklerken tam tersine sebze ürünlerinin fiyatlarında artış oldu. Alım gücümüz çok düştü" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.     
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?