Advert

KADINLARA A‡A–ZAœM SAœRECi ANLATILDI

Ergani BDP Kadın Hareketince ilçedeki kadınlara siyasi süreci aktarmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

KADINLARA A‡A–ZAœM SAœRECi ANLATILDI
Bu içerik 3217 kez okundu.

Ergani Belediyesine ait Şirinevler mahallesindeki taziye evinde yapılan toplantıya BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Ergani ilçe Eş Başkanı Cavidan Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Azak’ın yanı sıra yüzlerce kadın katıldı.

            Yoğun bir katılımın sağlandığı toplantıda kısa bir konuşma yapan BDP Ergani ilçe Eş Başkanı Cavidan Yaman, son dönemde yaşanan siyasi sürece değinerek, her alanda olduğu gibi bu dönemde de kadınların aktif rol oynaması gerektiğini söyledi. Yaman, “Kadınlarımız yıllardır en büyük acıları yaşıyor. En acımasız politikalara maruz kalıyor. Bunlardan biri de AKP hükümetinin kadınlar üzerinde uyguladığı din politikasıdır. Bu kadınlarımızın en hassas olduğu konudur. Ama kadınlarımız bunu unutmamalıdır; dinine, diline en sadık millet Kürtlerdir” diye konuştu.

“KADINLAR SÜRECiN ÖNCÜSÜ OLMALIDIR”

            Cavidan Yaman’ın ardından toplantıda söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, kadınların bu mücadelenin hem öncüsü hem de öznesi olduğunu ifade ederek; “Kadınların bu mücadelede olmasını çok önemsiyoruz. Kadınlarımız, her eylem ve etkinlikte bulunabilmelidirler. Kadınlarımızın her eylem ve etkinliğe katılımı bizim yolumuzu açar. O yüzden sokağa çıkmayı, bir arada olmayı istemeliyiz, dayanışmamıza, yoldaşlığımıza,  partimize sahip çıkmayı önemsemeliyiz. Kadın gerillalarımızın bu mücadelede yer alması, bu mücadeleye bir bütün olarak katılımın sağlanması demekti” şeklinde konuştu. Sürecin nasıl gittiği konusunda kendilerine çok soru sorulduğunu kaydeden Aydoğan, “Bu süreçten geriye dönüş şansı yok. Geri dönüş demek, siyasetin bitmesi demektir. Bu bizim için asla zor değildir. O zorluk AKP hükümeti için geçerlidir. Kürt halk Önderi Sayın Öcalan’ın dediği gibi bir geri dönüş olursa elli bin kişilik bir halk savaşı başlar. Öcalan, bu süreci bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Bu süreç üç adımdan oluşuyor. Birinci adımı atıldı. Bizim için en önemli adım ise Sayın Öcalan’ın özgürlüğüdür” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak