Advert

Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Diyarbakır'da kaçak akaryakıt imal ve kullanımını önlemek üzere düzenlenen iki ayrı operasyonda 4 ton kaçak motorin, 2 ton yağ ve 3 ton 500 litre çözücü kimyasal madde olan solvent ele geçirildi

Kaçak Akaryakıt Operasyonu
Bu içerik 3427 kez okundu.

 

Diyarbakır il Jandarma Komutanlığı tarafından kaçak akaryakıt imal ile kullanımının önlenmesine yönelik olarak faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü personelinin katılımıyla operasyon yapıldı.

ilk operasyonda alınan ihbar üzerine Lice ilçesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu sahibinin ev ve eklentilerinde yapılan kontrolde, üç gözlü akaryakıt tankeri içerisinde 1 ton 400 litre kaçak motorin, 2 ton yağ ile evin arka kısmında araçtan bağımsız olarak yere sabitlenmiş vaziyette akaryakıt tankerinin içerisinde 3 ton 500 litre solvent ele geçirildi.

ikinci operasyonda ise Sur ilçesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonda yapılan kontrolde; bir yer altı tankı içerisinde 2 ton 600 litre kaçak motorin ele geçirildi. Her iki operasyonda toplam 4 ton kaçak motorin, 2 ton yağ, 3 ton 500 litre solvent ele geçirilirken, adli makamların talimatıyla faaliyet gösteren akaryakıt istasyonuna 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanun'una muhalefet suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Her iki olayda ele geçirilen kaçak akaryakıt il Özel idaresi Genel Sekreterliği'ne teslim edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine