Advert

Dicle'de Kamçılı Şenlik

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Duranbeyi köyünde bulunan Şeyh Şerif Türbesi'ni ziyaret ederek dua eden binlerce kişi, 'Karmiçi' ismini verdikleri geleneksel oyunda hasadın bereketli olması için saatlerce birbirlerini kırbaçladı.

Dicle'de Kamçılı Şenlik
Bu içerik 3226 kez okundu.
Dicle ilçesinin Durabeyli köyünde kamçı şenliği yapıldı. Çevre köy ve mezralardan aralarında kadınlarında yer aldığı çok sayıda kişi uzun yıllardır kutlanan şenlik için sabahın erken saatlerinden itibaren Durabeyli köyüne geldi. Verilen mevlidin ardından çok sayıda çocuğun sünnet ettirildiği şenlikte, daha sonra köy meydanında iki gruba ayrılan 100'ü aşkın genç, kamçıyla saatlerce dövüştü. Bir kaç gün önceden suda bekletilen kamçıyla güç gösterisi yapan gençleri yaşlılar ilgiliye izledi. Kamçı oyununda gençler arasında başlayan kavgalar, hakemlerin zamanında müdahalesiyle büyümeden sona erdirildi. Yüze vurmanın, yumruk ve tekme atmanın yasak olduğu oyunda kamçıyı en fazla elinden düşüren grup mağlup kabul ediliyor. Vücuduna kamçı isabet eden çok sayıda gencin vücudunda yara oluştu.
-"Geleneğimizde şiddet yok"
Şenliğe katılan Diyarbakır eski milletvekillerinden Segbettullah Seydaoğlu, yörede yüzyıllardır kutlanan şenlikteki şiddet dolu gösteriye karşı olduğunu belirterek, "Geleneğimizde şiddet yok dedi" dedi.
Daha sonra şenlik için getirdiği kamyonetin üzerine çıkan Saydaoğlu, giyim yardımında bulundu. Bu sırada yardım malzemesi almak isteyenlerin yoğunluğu nedeniyle izdiham yaşandı. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu bazı kişiler ezilme tehlikesi geçirdi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı