Advert

HASTANE YA–NETiCiSi YETMiŞ ERGANi HABERç™i ZiYARET ETTi

Ergani Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, gazetemiz Ergani Haberç™i ziyaret etti

HASTANE YA–NETiCiSi YETMiŞ   ERGANi HABERç™i ZiYARET ETTi
Bu içerik 3389 kez okundu.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, hastanede yürütülen çalışmalar hakkında Genel Yayın Yönetmenimiz Esat Taştekin’e bilgi verdi. 7 aydan bu yana yeni binasında 46 hekimle birlikte günde yaklaşık 2 bin hastaya sağlık hizmeti verdiklerini belirten Yetmiş, yeni hastanenin hizmet kalitesinde kısa zamanda gözle görülür bir artış olduğunu söyledi.

“REHAVET DÖNEMi BiTTi”

            Devlet hastanesinde eski dönemde görülen rehavet döneminin kendileri göreve geldiklerinden sonra sona erdiğini belirten Hastane Yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, “Bizden önceki dönemde hastanede büyük bir rehavet durumu yaşanmaktaydı. Genel anlamda bazı personelimizde bir başıboşluk ve mesaiye gelmeden maaş alan bazı personeller vardı. Bu rehavet, hastanemizin hizmet kalitesini önemli ölçüde olumsuz anlamda etkiliyordu. Diyebilirim ki yönetimimizin en büyük başarısı, bu rehaveti ortadan kaldırmak oldu” diye konuştu.

“HERŞEY GÜZEL OLACAK”

            Yeni devlet hastanesindeki 7 aylık çalışma dönemini değerlendiren Hastane Yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, hastanenin şu aşamada yüzde 70’lik kapasite ile hizmet verdiğini belirterek, her geçen gün hizmet kalitesi açısından daha iyiye gittiklerini söyledi. Yetmiş şunları söyledi: “Yeni atamalarla birlikte polikliniklerde hekim sıkıntımız kalmayacak. Ancak yardımcı sağlık personeli konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu da tabi zamanla halledilebilecek konular. Mevcut personeli çalışmaya sevk etmeye çaba gösteriyoruz. Bundan sonrası için biraz daha sosyal çalışmalara yöneleceğiz. Çocuk poliklinikleri başta olmak üzere yatan hasta servisi ve polikliniklerde sosyal çalışmaları ön plana çıkartarak hastalarımızın en iyi şekilde hizmet almasını hedefliyoruz. Özellikle poliklinik hizmeti bekleyen hastalarımız için soğuk sıcak içecek servisi ile hasta ve personelimizi motive edici çalışmalar gerçekleştireceğiz.” Devlet hastanesinde tam teşekküllü sağlık raporu verildiğinin altını çizen Dr. Mikail Yetmiş, “Vatandaşlarımıza tam teşekküllü sağlık hizmeti verme noktasında sistemimizi oturtmuş durumdayız. Bu bağlamda haftanın 2 günü en az 25–30 kişiye sağlık raporu vermeyi planlıyoruz. Bu sayede sağlık raporu alması gereken vatandaşlarımızın Diyarbakır’a gitmesine gerek kalmayacak” diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı