Advert

ANNELER GAœNAœ ETKiNLiKLERi

Ergani Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla kadın çalışanlarını, Ergani belediyesi konferans Salonunda bir araya getirdi. Anneler Günü dolaysıyla kadınlara verilen yemeğe, BDP ilçe Başkanı Cavidan Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Azakç™ın yanı s

ANNELER GAœNAœ ETKiNLiKLERi
Bu içerik 3299 kez okundu.

 

Tertiplenen yemekte kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Azak, kadıların toplumu yöneten en büyük değer olduğuna dikkat çekerek, “Geleceğimizle ilgili çok önemli tarihsel bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte kadınlarımızın, annelerimizin yeri ayrıdır. Biz toplumu oluşturuyoruz. Her zorlukta kadınlarımız oldu, annelerimiz oldu. Sokaklarda, meydanlarda, avazı çıktıkları kadar haklarını istediler, barışı istediler. Zor süreçti ama hep birlikteydik. Asla taviz vermedik. Bugün bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şimdiden tüm kadınlarımızın, annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz” diye konuştu. Verilen yemeğin ardından kadınlara çeşitli hediyeler verildi.

BDP DE ANNELERi UNUTMADI

            Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde, BDP Ergani ilçe Örgütü ile Ergani Belediyesi Selis Kadın Merkezi öncülüğünde bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe, BDP Diyarbakır il Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman’ın yanı sıra yüzlerce kadın katıldı. Büyük ilginin gösterildiği programda, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in fotoğrafları asıldı. Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından, Selis Kadın Merkezi ve Hilar Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından şiir ve müzik dinletisi yapıldı. Programın sonunda kutlama etkinliğine katılan annelere, karanfil ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak