Advert

işçiler 1 Mayıs'ı çalışarak geçirdi

Ergani ilçesinde inşaat işçileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi.

işçiler 1 Mayıs'ı çalışarak geçirdi
Bu içerik 3471 kez okundu.

 

1 Mayıs işçi Bayramı, yurt genelinde değişik etikinliklerle kutlanırken, bayramdan habersiz bazı işçiler meydanlardan çok uzaklarda işlerinin başındaydı.
Ergani'de 1 Mayıstan habersiz işçiler inşaatlarda kimi boya fırçası elinde inşaat kolonları arasında, kimi elinde mala duvarları sıvamakta, kimi de elinde çuval çöp yığınları arasındaki çalışanlar, habersiz olarak 1 Mayısa girdiler. işçi Bayramı olduğundan haberi olmadığını söyleyen inşaat işçisi Mehmet Demircan Bizim için işçinin bayramı, inşaat iskelelerin üzerinde işinin hakkını vermek. Ötesinden haberimiz yok. Bir de evdekilerin yüzünün güldüğünü görmek. Yoksa bayram bizim neyimize." diye konuştu.
Asıl bayramın, kendisi olduğunu ifade eden inşaat işçisi Süleyman Demircan ise "Bizim bayramımız yok. Üç dört bin lira maaş alıp da meydanlarda ağlayacağıma, işimin başında, işimin hakkını veririm. En azından kafam rahat olur. Bizim için bayram iştir. iş varsa bayramdır. Karnı tok olanlar bağırıyor, aç olanlar ağlıyor. işte bu da ters iş." şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak