Advert

Hem bayram, hem değil

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve A‡ocuk Bayramı yurt genelinde törenlerle kutlanırken, bazı çocuklar ekmek parası kazanmak için çalıştı.

Hem bayram, hem değil
Bu içerik 3292 kez okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de değişik etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda renkli görüntüler göze çarparken diğer yandan kendi bayramlarını çalışarak geçiren çocuklarda vardı.23 Nisan Çocuk Bayramı şenlikleri kapsamında Ergani'nin her köşesinde eğlenceler düzenlendi. Çocuklar düzenlenen etkinliklerle coştu. Yaşıtları eğlenirken kendileri çalışmak zorunda olan bazı çocuklar kendilerine adanan bu günde çalışıyor olmanın hüznünü yaşadılar. 

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yıl kutlamaları Ergani ilçesinde törenlerle gerçekleşti.
Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninin ardından düzenlenen etkiliklere, ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Askeri Erkan, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından başlayan kutlamalarda; öğrencilerin hazırladığı kareografi ve halk oyunlarının sergilendiği performans vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Türk pop müziğinin unutulmazları arasına giren Şenay Yüzbaşıoğlu'nun 1980'li yıllarda yasaklı şarkısı olan 'Hayat Bayram Olsa' şarkısı eşliğinde ile kutlandı.       
AKRANLARI BAYRAMI KUTLARKEN ONLAR ÇALIŞTI
Ergani'nin her köşesinde çocuklar için şenlikler düzenlendi. Ama bir şey unutuldu. Çalışan çocuklar. Binlerce çocuk tatili fırsat bilerek aileleri ile birlikte eğlence merkezlerine ve etkinliklere katıldılar. Onlar gönüllerince eğlenirken akranları tarafından uzaktan izlendiklerinin farkında bile değiller. Çünkü akşam eve ekmek parası götürmek zorundalar. Arkadaşları eğlenirken kendisi ayakkabı boyacılığı yapan 12 yaşındaki minik Muhammed’e, eğlenmek bir yana akşam için kaç lira kazanırım hesabı yapıyor. Minik Muhammed,"Kazandığım para ile okul harçlığımı çıkartıyorum, bir kısmını da anneme veriyorum. Biz bayramda ayakkabi boyalayarak para kazanmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak