Advert

iş kadınları yurt dışına ihracat yapıyor

Diyarbakırlı iş kadınları Rozan Berkpınar ve Nevin il yurt dışına ihracat yapıyor.

iş kadınları yurt dışına ihracat yapıyor
Bu içerik 3394 kez okundu.

Son yıllarda yaşanan sosyal değişim sayesinde iş yaşamına girmeye başlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadınlar, kısa sürede gösterdikleri büyük çaba sonucunda ihracat yapmaya başladı. Isı yalıtımı malzemesi üretimi yapan Güney Yapı firmasının sahibi Nevin il ve Beroner A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Rozan Berkpınar, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda ürettikleri ürünleri çok sayıda ülkeye ihraç ediyor.

iş kadını Nevin il, yaklaşık 7 yıl önce 150 metrekare büyüklüğündeki bir atölyede ısı yalıtımı malzemesi üretmeye başladığını belirterek, bir süre sonra ürünlerine olan talebi karşılamak amacıyla organize sanayi bölgesinde 6 bin metrekarelik alanda fabrika kurduğunu söyledi.

130 kişinin istihdam edildiği fabrikada yıllık 420 bin metrekare ısı yalıtımı malzemesi üretimi yaptığını kaydeden il, "Türkiye genelinde ürünlerin satışını yaptıktan sonra ihracat yapmaya karar verdik. ilk etapta Irak, Suriye ve iran'a ürün satışına başladım. Son dönemlerde de Lübnan, Gürcistan ve Ermenistan'a da ürünlerimizi ihraç ediyoruz" dedi.

Çözüm süreci yüzümüzü güldürecek
Beroner Yönetim Kurulu Başkanı Rozan Berkpınar ise yaklaşık 15 yıldır Diyarbakır'da mermer üretimi yaptıklarını belirterek, bölgede mermer üretiminin geçen süre içerisinde büyük artış gösterdiğini kaydetti.

Ürünlerinin Ortadoğu, Uzakdoğu ve Avrupa'daki 20'yi aşkın ülkeye ihraç edildiğini dile getiren Berkpınar, "Çözüm süreci Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne büyük bir umut getirdi. Süreç ile bölgede büyük değişim olacak ve çok sayıda yatırım gelecek. Kısacası çözüm süreci yüzümüzü güldürecek" diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak