Advert

Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği

Bismil'de, "Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği" düzenlendi.

Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği
Bu içerik 3249 kez okundu.

Bismil Eğitimciler Derneği (BEĞiDER), Bismil Genç işadamları Derneği (BiGiAD) ve Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Sosyal Kültürel Organizasyonların (FESKO) düzenlediği, "Gelenekten Geleceğe" Projesi kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen şenliğe Kaymakam Vehbi Bakır, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Görgülü ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğe Irak'ın Süleymaniye, Duhok, Erbil ve Kerkük gibi kentlerinden gelen 31 çocuk Arapça, Kürtçe ve Türkçe türküler seslendirdi.

Kaymakam Bakır, şenlikte yaptığı konuşmada, Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği'nin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.Irak, Suriye, doğu ve batıdaki sınırı sorun etmediklerini ifade eden Bakır,

"Anadolu'nun değişik yerlerinde yetişip öğretmenlik mesleğini seçen arkadaşlarımız, komşu bir ülkenin eğitim öğretimine hizmet veriyor ve oradaki öğrencilerini alıp ülkemize getiriyor. Bu gayrete destek veren sivil toplum örgütleri ve değerli gönül adamları bu kardeşliği Ortadoğu'nun en ücra köşelerine kadar götürmüşler, biz bugün bunu gördük. Ülkemize gelen bu öğrencileri kendi öğrencimiz ve kardeşimiz olarak görüyor ve bağrımıza basıyoruz" dedi.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine