Advert

YENi DiYARBAKIRSPORç™DAN iĞRENA‡ OYUN

BAL liginde geçtiğimiz hafa sonu oynanan Kurtalanspor, Erganispor maçı sonrası olayla gündeme damgasını vurdu. Erganispor Yönetimi Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile ligde rakipleri olan Yeni Diyarbakırspor yönetimine ateş püskürdü.

YENi DiYARBAKIRSPORç™DAN iĞRENA‡ OYUN
Bu içerik 3416 kez okundu.

BASINA VE KAMUOYUNA

Yeni Diyarbakırspor'dan iğrenç Oyun

Önceki gün deplasmanda oynadığımız Kurtalanspor maçında bir takım komplolara maruz kalmış ve bu iğrenç komploların rakibimiz Yeni Diyarbakırspor tarafından gerçekleştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Pazar günü görüştüğümüz Kulüp başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Çeçen Yılmaz'ın bize bizzat aktardığı durumu bizde aynen kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Başkan Yılmaz  bize Kurtalan'da aynen şu ifadede bulunmuştur.” Maçtan iki gün önce eski Siirtsporlu futbolcu Ömer Tan ile Yeni Diyarbakırspor'dan Mehmet Han isminde ki şahıs Kurtalan'a gelerek Erganispor'dan puan aldığınız takdirde 25 Bin TL. teşvik pirimi vereceğini belirtmişlerdir. Biz bu ahlaksızca teklifi kabul etmedik. Futbolcularımıza da bu teklifle giderler diye maçtan iki gün önce bütün sporcuların cep telefonlarını topladık. Hiç kimse ile görüştürmedik “ diyerek bize işin gerçeğini anlatmıştır.
Burada netice alamayınca Ömer Tan isminde ki eski futbolcu açık tribünde seyircilerin arasında oturarak seyircileri Erganispor aleyhine kışkırtarak maçın başından sonuna kadar Erganispor'un Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek hakkında ağza alınmayacak küfürler ederek ortamı gerginleştirme konusunda aldığı emri yerine getirmiştir.

Maç içerisinde de yukarıda saydığımız ismin kışkırtmaları neticesinde mücadelenin 66'ncı dakikasında Kurtalanspor seyircileri sahaya inerek sporcularımıza taş, sopa ve bıçakla saldırmışlardır. Bu gelişme üzerine müsabakanın hakemleri polis koruması altında soyunma odasına kaçarak canlarını kurtarma gayesine düşmüşlerdir. Ancak Erganispor'un yöneticileri ve sporcuları sahaya inen holiganların saldırısına uğramış, Erganispor'un 8 numara formalı futbolcusu Yıldaray'a fiziksel müdahale ve darp eyleminde bulunmuş bu eylem neticesinde futbolcumuz hastaneye kaldırılmıştır. Bu holiganlar hızını alamayarak Erganispor'un soyunma odasına gelip camları kırmış ve Erganispor yöneticilerinden Yılmaz Kaçar, Nedim Şimşek, Süleyman Kızan'a fiziksel müdahalede bulunulmuştur.

Emniyet güçlerinin hiçbir güvenlik önlemi almadığı, Erganispor'un holiganlarla baş başa bırakıldığı bu süreçte Kurtalan Emniyet Müdürü ile Kulüp Başkanı hakem odasına girerek müsabakanın oynanması yönünde baskı kurarak maçın kaldığı yerden oynanmasına vesile olmuştur. Müsabakanın hakemi Futbol Şube Sorumlumuzu odasına çağırarak 'Ben bu maçı oynatmak zorundayım. Bu maçı oynatmasam lisansımı yırtarlar ve buradan canlı çıkamam' diyerek durumun vehamiyetini ortaya koymuştur.
Buna rağmen müsabaka hakemine denetleyicinin stadyumda olmadığını, tribünlerin boşaltılarak oynatılması gerektiğini belirtmemize rağmen hakem orta sahaya polisler nezaretinde giderek maçı başlatmak istemiştir. Bu süreç yaşanırken biz hakeme bir sporcumuzun yaralanarak hastaneye kaldırıldığını söylememize rağmen 'Ben anlamam' diyerek müsabakayı başlatmıştır. Bundan sonra açık tribünden sporcularımıza birçok yabancı madde atılmıştır. Tüm bu çirkeflikler altında müsabakanın 85'inci dakikasında maçın hakemi son düdüğü çalarak maçı bitirmiş ve polisler eşliğinde stadyumu terk etmiştir.

Müsabaka bitti. Bizler kurtulduk diye sevinirken, bir başka kirli oyunla karşılaştık. Maç bittikten bir saat sonra dahi stadyumda bırakıldık ve araçlarımızın camları parçalanarak savunmasız bir şekilde Kurtalan stadyumunda bekletildik. Müsabaka hakemleri Emniyet güçlerine ait akrep araç ile stadyumu terk ederken 25 kişilik Erganispor kafilesine ise herhangi bir önlem ve güvenlik alınmayarak adeta yem olarak ortaya bırakılmıştır. Stadyum çıkışından Kurtalan'ın çıkışına kadar hiçbir aracımızda cam kalmadığı gibi sporcularımızın hemen hemen hepsi yaralanmıştır.  Tüm bu sürecin sonunda Belediye başkanı gelerek olayların yatıştırılmasına vesile olmuş ve parçalanan araçlarımızdan ötürü bizlere iki minibüs tahsis ederek Ergani'ye dönmemizi sağlamıştır.

Biz Erganispor camiası olarak bu olayları Kurtalanspor'a mal etmediğimizi, Yeni Diyarbakırspor'un tezgâhının bir parçası olduğunun bilincindeyiz. Tüm bunlara rağmen bu tezgâha alet olanları kınıyor. Sporun amacından sapmamasını diliyoruz.

ERGANiSPOR YÖNETiMi

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak