Advert

A‡aycılık Yaparak 6 A‡ocuğunu Okutuyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 8 yıl önce eşinin tren altında kalarak hayatını kaybetmesi üzerine 6 çocuğu ile ortada kalan Aytan Kaplan, ailesinin 'çocuklarını bırakıp yanımıza gel' teklifini reddedip taşındığı Diyarbakır'da bir ilköğretim okulunda çaycı

A‡aycılık Yaparak 6 A‡ocuğunu Okutuyor
Bu içerik 3935 kez okundu.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 8 yıl önce eşi tren altında kalarak hayatını kaybeden Aytan Kaplan, kocasının ailesi ile anlaşamayınca kendi ailesine sığındı. Ağabeylerinin 'Çocuklarını Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırak, sen de gel bizim yanımızda kal' teklifini reddedip 6 çocuğu ile Diyarbakır'a taşınan Kaplan, bir lisede çalışmaya başladı.

Çocuklarının evde yalnız kalmaları nedeniyle sorunlar yaşayan Kaplan, daha sonra çocuklarını bir ilköğretim okuluna kaydettirip, kendisi de orada çaycılık yapmaya başladı. Çocuklarından birini üniversitede, birini lisede, kalan dört çocuğunu da çalıştığı ilköğretim okulunda okutan Kaplan, “ister istemez zorlanıyorum. Çocuklarıma istediğim koşulları sağlayamıyorum. Ancak Allah'a çok şükür, kimseye muhtaç olmadan geçiniyorum” dedi.

Kendisine yapılan evlilik tekliflerini reddettiğini, ailesinin sözlerine de aldırış etmeden hayır dediğini belirten Kaplan, tek isteğinin çocuklarını okutmak olduğunu söyledi. Kaplan, “Üniversitede okuyan çocuğuma geri ödemeli kredi çıktı. Bende 'Sürekli bir işim yok, kabul etme' dedim. Hiç burs falan da almıyor. Diğer çocuğum lisede okuyor. Ben de kirada oturuyorum. Aybaşını zor getiriyorum. Ama yine de şükür ederek yaşıyorum. Daha kötüsünün de olabileceğini hesap ederek yaşıyorum” şeklinde konuştu.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı