Advert

ERGANiç™DE KADINLAR GAœNAœ ETKiNLiKLERi

Ergani ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ERGANiç™DE KADINLAR GAœNAœ ETKiNLiKLERi
Bu içerik 3714 kez okundu.

DP Ergani Kadın Meclisi ve SELiS Kadın Derneğince hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kadınlar günü münasebetiyle Ergani Belediyesi tüm şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetlerini kadınlara ücretsiz verdi. Belediye'de törenle yapılan yetki devrinde kadınlar belediye yönetimini devraldı. Hafta içi düzenlenen etkinliler çerçevesinde, cezaevindeki kadınlara postaneden destek kartları atıldı. Kadınlar için hazırlanan özel programa ise BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ile BDP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt Katıldı.
KADINLAR BELEDiYEYi DEVRALDI
    Ergani Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yetki devri gerçekleştirdi. Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, yetki devrini belediye meclis üyesi Gülistan Polat'a verdi. Ergani Belediyesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yetki devri gerçekleşti. Belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı törende yetki devri belediye meclis üyesi Gülistan Polat'a verildi. Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fesih Yalçın, her koşulda zorlukların üstesinden gelen kadınların bu zor günleri de sorunsuz atlatacağını ifade ederek, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, barışı getirmesini diliyorum. Umuyorum ki özlemini duyduğumuz yaşam kadınlarımızla gelecek. O yüzden tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" diye konuştu. Yetki devrinin ardından tebrikleri kabul eden Gülistan Polat, "Belediye başkanımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu görevi tüm emekçi kadınlarımız adına alıyorum. Herkesin 8 Mart Kadınlar gününü kutluyorum" dedi.
KADINLARA ULAŞIM ÜCRESiZ
    Ergani Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki kadınlara yönelik belediye araçlarının üç gün boyunca ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Belediye Başkanı Fesih Yalçın yaptığı açıklamada, belediye araçlarının yapacağı tüm ulaşım hizmetleri kadınlara ücretsiz verilecek. Ergani Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 6 Mart'tan 8 Mart'a kadar kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacak. Bu kapsamda Belediye'nin aldığı kararla kadınlar, Ergani Belediyesi otobüsleri ve belediye şehir içi minibüslerinden üç gün boyunca ücretsiz faydalanabilecek. Ayrıca ücretsiz ulaşım hizmeti, Ergani- Diyarbakır ve çevre ilçelere yapılacak olan yolculuklarda da geçerli olacak.
CEZAEViNDEKi KADINLARA DESTEK KARTI YOLLANDI
    8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla etkinliklerini sürdüren Ergani Kadın Hareketi, cezaevinde bulunan kadınlara toplu kart yolladılar. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle BDP Kadın Meclisi ve Ergani Belediyesi Selis Kadın Dayanışma Merkezi'nden oluşan kalabalık bir kadın grubu, Ergani merkez postanesi önünde kısa bir basın açıklaması yaparak, cezaevinde bulunan kadınlara toplu kart gönderme eylemin düzenlediler. Konuyla ilgili basına açıklama yapan Zeynep Demir "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla cezaevinde bulunan kadın arkadaşlarımızla dayanışmada bulunmak amacıyla kart gönderiyoruz" şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından kadınlar "Jin jiyan azadi" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarını atıp kartları postaneye teslim ettikten sonra dağıldılar.
KADINLAR GÜNÜ iÇiN ETKiNLiK DÜZENLENDi
    8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında BDP Ergani Kadın Meclisi ve SELiS Kadın Derneği tarafından Ergani ilçesinde program düzenlendi. Şadi Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Diyarbakır il Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda davetli katıldı. Kadınların yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte davetlilere, tiyatro ve müzik dinletisi sunuldu.

EĞiTiM SEN DE KADINLARI UNUTMADI
8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-sen) Ergani ilçe temsilciliği tarafından Ergani Belediye konferans Salonunda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, BDP Ergani ilçe Eş Başkanı Cavidan Yaman, Ergani Belediye Başkan Yardımcı Birsen Azak, SES Ergani temsilciliği, ESP, KURDI-DER yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce Eğitim-sen üyesi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlik, iki dilde yapılan açılış konuşmalarıyla sürdü. Açılış konuşmalarını Kürtçe ve Türkçe yapan EĞiTiM-SEN Ergani temsilciliği üyelerinden Hülya Gürkan ve Fatma atlı, Paris'te hayatını kaybeden üç Kürt kadın siyasetçiyi anarak Kürtçe ve Türkçe şiirler okudu. 8 Mart'ın tarihçesini anlatan sinevizyon gösterilerinin ardından konuşmalar yapıldı. Etkinlikte konuşan BDP Ergani ilçe Eş Başkanı Cavidan Yaman, "Bizlere bu günü hediye eden üç Kürt siyasetçi kadınımızı saygıyla anıyoruz. Onların mücadeleleri sayesinde biz alanlardayız. Bıraktıkları bayrağı biz taşıyacağız. Biz alanlarda her koşulda barış diye haykıracağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Ergani Eğitim Destek Evi öğrencilerinden şiir dinletisi sırasında "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi