Advert

Erganisporç™da isyan Var

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup Lideri Erganispor'da basın sözcüsü Süleyman Kızan, maçlarında görev alan dördüncü hakemlerinde Diyarbakır dışından gelmesi için TFF'ye başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Erganisporç™da isyan Var
Bu içerik 3908 kez okundu.

Yeni Diyarbakırspor maçında başlayan dördüncü hakem skandalının Tatvan Gençlerbirliği maçında da devam ettiğini belirten Kızan," Maçı yöneten orta hakemden daha fazla dördüncü hakemler etkiliyor takımımızın durumunu" dedi. Kızan yaptığı açıklamada şunları söyledi;" Diyarbakır'da ne yazık ki hakem camiası kirlenmiştir. Öncelikle bu yorumumu amatör hakemler için yaptığımı belirtmek istiyorum. Dördüncü hakemlerin takımların geleceğini ne denli etkileyebileceğini geçtiğimiz hafta gördük. Deplasmanda oynanan bir müsabakada top toplayıcısının zaman geçiren hareketlerini izleyen, müsabaka hakeminin maç öncesi bu zeminde top oynanmaz ısrarına karşın ' siz birde Sivereğin sahasını görün. Oynanır' diyerek saha kararını etkilemesine bizler bizzat şahit olduk. Bu hafta ise taktik veren yardımcı hocayı dışarı atmakla tehdit eden bir dördüncü hakem ile karşı karşıya kaldık. Bizler bunu çok açık ve net bir şekilde biliyoruz ki bu hakemler taraftır. Bu nedenle bu hakemleri karşılaşmalarımızda istemiyoruz"
OYUNCUMUZU DÖRDÜNCÜ HAKEM ATMIŞTIR
" Yine Yeni Diyarbakırspor müsabakasında devre arasında yaşanan olayların faturası bizim iki stoperimize kesilmiştir. Görüntülerde de iki stoperimizin olmadığını kanıtlamamıza rağmen taraflı yönetenler sayesinde iki stoperimizde ceza almış ve biz Tatvan Gençlerbirliği maçında takım içerisinde stoper alternatifi oluşturarak maça çıktık. Üstelik stoperlerimizden birisi soyunma odasındayken, diğerinin de dudağı patlamışken cezayı alan biz olduk. Yapmış olduğumuz görüşmeler, araştırmalar neticesine Yeni Diyarbakırspor maçında ki kırmızı kartları Diyarbakır Bölgesi, mücadelenin dördüncü hakeminin verdiğini öğrendik. Bu ayıp Diyarbakır'ın ayıbıdır. Biz ilk günden beri mücadelenin saha içerisinde kazanılmasından yana tavır aldık. Ancak bunun böyle olmadığını gördük. "
RAPORLAR BiLiNÇLi HAZIRLANDI
" Yeni Diyarbakırspor müsabakasından sonra bir maç seyircisiz oynama cezası aldık. Neden? Niçin aldık kimse bilmiyor. Saha içerisinde o kadar adeletsizliğe rağmen seyirciden sahaya maç esnasında en ufak bir cisim atılmamıştır. Devre arasında çıkan olaylarda kartsız bir çok kişi olaya müdahil olmuştur. Bunun cezasıda sahipsiz Erganispor'e kesilmiştir. Konuk olduğumuz bir maçta önlemleri biz mi alacaktıkda bize ceza kesiliyor? Bu maçın gözlemci, temsilci ya da denetçisi her kimse bu maçta cezayı nasıl biz alıyoruz açıklamalıdır. Açıklamada saha olaylarından ötürü bir maç deniyor. Kim neden olmuş bu olaylara? Kimin sahasında olmuş? Enteresan bir şekilde bilinçli hazırlanan rapor ile karşı karşıyayız. Bu da rakiplerimizin masa başında ki kalitesini açıkça gösteriyor. Ayrıca bizim taraftarımızın amacı olay olsa yenildiğimiz Yeni Diyarbakırspor ve iki puan bıratığımız Tatvan Gençlerbirliği mücadelerinde saha içi olaylarına neden olur ve katlamalı ceza almamıza vesile olurdu. Oysa bizim takımımız ve taraftarımız geçen yıl Fair Play ödüllü takım ve taraftardır. Bazı olayların bilincindedir."
HAKEMLERE TEŞEKKÜR
" Bugüne kadar sahamızda iki defa puan kaybettik. Kurtalanspor ve Tatvan Gençlerbirliği mücadelelerinde sahamızda puan kaybettik. Bu iki maçı kazanmış olsaydık artı olarak dört puanımız daha olacaktı. Ancak futbolun doğasında var. Berabere kaldık. Ve bu iki müsabakanın hakemleride dört dörtlük maç yönetmiştir. Gördüklerini çalmışlardır. Hem fikir olmadığımız kararları yok mudur? Tabi ki vardır. Ancak müsabakanın hakemlerinin iyi niyetinden şüphemiz olmadığı gibi yönetimleri ile bir önceki hakeme özellikle ders vermiştir. Bu anlamda bir kez daha Tatvan Gençlerbirliği mücadelesinin orta ve yan hakemlerine iyi niyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz"

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak