Advert

Kültürel mirası ortaya çıkarılacak

Diyarbakır'ın turizm potansiyelini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla bu yıl 16.'sı düzenlenen 2012 Doğu Akdeniz Aœlkeleri Turizm ve Seyahat Acenteleri Fuarı (EMiTT) için hazırlıklar tamamlandı.

Kültürel mirası ortaya çıkarılacak
Bu içerik 3414 kez okundu.

 

Yeni tasarlanan özgün ve birbirinden güzel etkinliklerin düzenleneceği Diyarbakır Standında, kentin tanıtımına yeni bir soluk getirilmesi hedefleniyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, “Diyarbakır'ın turizmde hak ettiği bir noktaya gelmesi adına Valiliğimiz tarafından 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Diyarbakır'ın Kültürel Mirasının Korunması ve Restorasyonu çalışmaları ile tanıtım etkinlikleri için önemli bir kaynak ayrılacak.

Diyarbakır Surlarının restorasyonu, içkale'nin turizme kazandırılması, Sur içi Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları, önemli sivil mimari eserlerinin restorasyonu ve önemli anıt eserlerinin işlevlendirilmesi çalışması yapılacak” dedi.

TANITIM iÇiN KURUMLAR SEFERBER

09-12 Şubat 2012 tarihlerinde istanbul'da TUYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan ve bu yıl 16.'sı gerçekleşecek olan 2012 EMITT – Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Diyarbakır'ın en iyi şekilde tanıtılması için çalışmalarda sona gelindi. Diyarbakır, bu yıl TUYAP içerisinde 12. Salonda 153 m2'lik standda konuklarını ağırlayacak. Kentin tarihi dokusunun özgün bir şekilde yansıtılacağı standın tasarım çalışmaları bitirildi.

Diyarbakır'ın fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Turizm Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm işletmeleri ile STK'ların katılımıyla fuar etkinliklerine yönelik toplantılar düzenlendi ve son hazırlıklar gözden geçirildi.

GALA GECESi YAPILACAK

Diyarbakır adına katılımı artırmak amacıyla ve katılım çalışmalarını geniş kitlelere duyurmak aracılığıyla istanbul'un belirgin noktalarında Diyarbakır'ı tanıtan billboardlar sayesinde Diyarbakır Standına dikkat çekilecek. Fuar süresinde Diyarbakır Standında davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakır'ın yöresel yiyecekleri ikram edilecek. Ayrıca Diyarbakır'ı Halk Oyunları Yarışmalarında üst üste Türkiye birincisi olarak bitiren Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, fuarda canlı performans gösterileri gerçekleştirecek.

Ayrıca Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilimizden katılımcılar tarafından basımı yapılan ve ilimizi tanıtan kitap, kitapçık, broşür, gezi rehberi, gezi haritası ve tanıtım filmi gibi materyaller, standı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere dağıtılacak. Fuarın 2. Günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde Diyarbakır tanıtımı adına Profesyonel Tur Operatörleri, Seyahat Acenteleri Temsilcileri, Turizm Yatırımcıları ve Diyarbakırlıların katılacağı farklı etkinlik ve müzik gösterilerinin sahneleneceği “Gala Gecesi” düzenlenecek.

VALi TOPRAK: “ÖNEMLi BiR TURiZM POTANSiYELiNE SAHiBiZ”

Diyarbakır'ın ülkemizin önemli kültür ve turizm potansiyeline sahip şehirlerinde biri olduğunu anlatan Vali Toprak, içkalesi, Surları, Ulu Camisi, Peygamber türbeleri ve anıtsal birçok yapısıyla dünyanın ilgisini çektiğini belirtti. Vali Toprak, “Diyarbakır, sahip olduğu kültürel miras eserleri, inanç turizmi açısından önem taşıyan yapılarıyla ve türbeleriyle ülkemizin önemli kültür ve inanç merkezlerinden biridir. Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yürütülen altyapı çalışmalarının yanında tanıtım çalışmaları da Diyarbakır turizmi adına büyük bir önem taşımaktadır.

Valiliğimiz olarak Diyarbakır'ın tanıtımının sağlanması konusunda farklı dillerde gezi rehberi, gezi haritası, broşür, kitapçık ve Diyarbakır Kültürel Mirasını konu alan birbirinden farklı bilimsel özelliğe sahip tanıtıcı materyallerin basımı sağlanmıştır. 2011 yılındaki Diyarbakır, 15. EMiTT Fuarında büyük ilgi görmüş olup bu fuarda edindiğimiz deneyimlerle bu yıl fuara daha titizlikle hazırlıklar devam ediyor.

Bu anlamda Diyarbakır'ın tanıtımı için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası, STK'lar ve Turizm işletmelerinin katılım ve destekleriyle çalışmalar Valiliğimiz koordinesinde devam etmektedir” dedi.

TANITIMA ÖNEMLi KAYNAK

Diyarbakır'ın sahip olduğu turizm potansiyeline ve birbirinden farklı turizm aktivite çeşitliliğine rağmen iyi bir şekilde tanınmadığını dile getiren Vali Toprak, Diyarbakır'ın Valilik tarafından yapılacak çalışmalarla en iyi düzeyde tanınmasına yönelik çalışmalar yapılacağını bildirdi. Vali Toprak, “Diyarbakır'ın turizmde hak ettiği bir noktaya gelmesi adına Valiliğimiz tarafından 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Diyarbakır'ın Kültürel Mirasının Korunması ve Restorasyonu çalışmaları ile tanıtım etkinlikleri için önemli bir kaynak ayrılacak.

Diyarbakır Surlarının restorasyonu, içkale'nin turizme kazandırılması, Sur içi Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları, önemli sivil mimari eserlerinin restorasyonu ve önemli anıt eserlerinin işlevlendirilmesi çalışması yapılacak. Bu çalışmaların gerçekleştirilmesi için Valiliğimiz tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında yaklaşık 45.000.000,00 TL'lik bir ödenek ayrılacağı planlanmaktadır.

Bu kaynakla Diyarbakır'ın turizm altyapısında büyük bir iyileşme ve gelişme sağlanacak olup, Diyarbakır'ın turizmde marka bir şehir olması için önemli eksikliklerin giderilmesi sağlanacaktır. En önemlisi Diyarbakır Surlarının restorasyonu yapılarak Surların tüm ihtişamıyla geleceğe taşınması sağlanmaya çalışılacaktır. Tüm bu altyapı uygulamalarının yanında Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin farklı etkinlikler ve çalışmalarla tanıtımı adına da 5.000.000,00 TL'lik bir bütçe ayırmayı planlamaktayız” diye konuştu.

inşaat esnasında yalıtım maliyetleri düşürüldü, Yeni inşaatlarda daha az doğalgaz tüketimi olacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak