Advert

OKUL KANTiNLERi DENETLENDi

Ergani ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri tarafından okul kantinleri denetlendi.

OKUL KANTiNLERi DENETLENDi
Bu içerik 3436 kez okundu.

Gıda denetim ekiplerince okul kantinlerine yönelik yapılan denetimlerde hijyen, temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri ve sağlık muayene kartları kontrol edildi.

Okul kantinlerine yönelik yapılan denetimlerde, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi verildi. Ergani Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı “Okul Kantinlerindeki Gıda Satışı” konulu genelge ile eğitim kurumlarının yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfeleri gibi yerlerde çocukların dengesiz beslenmesine neden olabileceğinden doğal maden suları hariç, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışları yapılmayacak, otomatik satış yapan makineler de bulundurulmayacaktır. Bunların yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyve bulundurulacaktır” denildi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine