Advert

41 kişiyi, 8,7 milyon TL dolandırmışlar

DiYARBAKIR-Cumhuriyet Başsavcılığıç™nın Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğüç™nde çœzincirleme dolandırıcılıkç yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturma tamamlandı.

41 kişiyi, 8,7 milyon TL dolandırmışlar
Bu içerik 3289 kez okundu.

Savcılığın konuya ilişkin hazırladığı iddianame, Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 41 kişinin mağdur listesinde yer aldığı iddianamede, kâr payı dağıtılacağı vaadi ile toplanan paranın 8,7 milyon TL olduğu bilgisi yer aldı.


Kombina’nın eski Müdür Yardımcısı Hayati Altıntaş’ın ihbar ettiği para toplama olayının 2009’dan beri işletildiği bilgisi de iddianamede yer aldı. Para toplama faaliyeti için “Kombina yakında dışarıdan angus hayvanı satın alacak. Askeriyenin ihalesi alındı. 45 günlük süre için verdiğiniz paraya yüzde 8 vade farkı ödenecek” propagandasının dillendirildiğine dikkat çekilen iddianamede, toplanan paraların ise sanık Faysal Karakoç aracılığı ile D.H. isimli bir şirketin yetkilisi Mehmet Durmaz’a aktarıldığı anlatıldı.
iddianamede, para toplama işlemlerinin kimi zaman Kombina Müdürü Mehmet Faruk Kahraman’ın odasında da yapıldığına dikkat çekilirken,  çuvallar dolusu paraların Kombina’ya getirildiği bilgisine yer verildi. iddianamede özetle şu ifadeler yer verildi: “Kurum binasına deyim yerindeyse müştekilerin biri girip biri çıktı. Alınan paralar artık çuvallarla kuruma girdi. Kurum ve müdürlük kaşelerinin şüpheli Mehmet Kaymaz’ın elinden düşmemiş oluşu değerlendirildiğinde, kurum müdürü Mehmet Faruk Kahraman’ın, işçisi Mehmet Kaymaz’ın diğer şüphelilerle gerçekleştirdiği bu nitelikli dolandırıcılık eylemine asli olarak iştirak ettiğini göstermektedir.”
287 yıl hapis istemi
Davada bir numaralı sanık olarak yer alan Kombina işçisi Mehmet Kaymaz tutuklu yargılanırken, Kombina Müdürü Mehmet Faruk Kahraman, Pazarlama Şefi Veysi işleyen, Muhasebeci Necmettin ilhan, Valilik çalışanı ibrahim Ataş, Faysal Karakoç ve Mehmet Durmaz sanıklar arasında yer alıyor. iddianamede sanıklar için nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile 2-7 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası ile cezalandırılmalara istendi. Ancak aynı suçun 41 kez işlenmesi nedeni ile cezanın alt sınırı 82 yıl, üst sınırı ise 287 yıla çıkıyor.

Davayla ilgili ilk duruşma 4 Nisan’da yapılacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine