Advert

DiCLEç™DE TAHLiYE SEViNCi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince KCK ana davasından tahliye edilen Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, memleketi Dicle ilçesinde sevinç ve coşkuyla karşılandı. Dicle karayolu üzerinde kalabalık bir kitle tarafından karşılanan Akengin, ilçede

DiCLEç™DE TAHLiYE SEViNCi
Bu içerik 3231 kez okundu.

4 yıldır KCK operasyonları kapsamında tutuklu bulunan ve son duruşmada tahliye edilen Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, kalabalık kitle eşliğinde çarşı meydanında esnaf ve vatandaşlarla kucaklaştı.

“BARŞIN BEDELi VARDIR”

            Son derece sıkıntılı ve zorlu bir süreci geride bıraktığını belirten Akengin, barışın bir bedeli olduğunu ifade ederek, kendisi ve dava arkadaşlarının yıllarca bu barış sürecinin bedeli olarak cezaevlerine gönderildiklerini söyledi. Abdullah Akengin kalabalık kitleye hitaben yaptığı konuşmanın devamında şunları söyledi: “Özellikle 4 yıla yakın bir süredir bilinmeyen nedenlerle cezaevinde esaret altında kaldık. Kuşkusuz bizi içeriye atanlar bu emellerini gerçekleştirmek için bizi cezaevine attılar. Bu süre zarfında bizi yıldıramadıklarını belirtmek istiyorum. Bugüne kadar en küçük bir pişmanlık duygusu yaşamadan; doğru yolda olduğumuza inanarak yaşadık. Devletin imralı’da Sayın Abdullah Öcalan ile müzakere sürecine girmesi, son derece önemlidir. Yükümüz, sorumluluklarımız bu süreçle birlikte daha fazla artmıştır. Bundan sonra bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Bizler bu barış sürecinin bir bedeli olarak ceza evinde yattığımıza inanıyoruz. Bundan böyle de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.” 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine