Advert

Adliye çalışanları maaş bordolarını yaktı

Diyarbakır Adliyesi'nde çalışan personeller, fazla mesai ve özlük haklarının kısıtlamalarını protesto etmek amacıyla maaş bordolarını yakarak tepki gösterdi.

Adliye çalışanları maaş bordolarını yaktı
Bu içerik 3415 kez okundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi tarafından adliye personellerini yaşadıkları sorunları protesto etmek amacıyla Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Adliye kapısının girişinde açıklama yapmak isteyen sendikalılar ile polis arasında açıklamanın yapılacağı yer konusunda kısa bir süre gerginlik yaşadı. Yaşanan gerginliğinin ardında BES üyeleri polisin belirlediği yerde basın açıklamalarını yaptı. BES Diyarbakır Şube Yönetici Ömer Ertuğrul tarafından yapılan açıklamada, adliyelerdeki iş yükü her geçen gün artmakta olduğunu ve iş yüküne paralel olarak, yargı çalışanları çoğu zaman mesai bitiminde ve tatil günlerinde çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Ertuğrul, "2013 yılı bütçesinde fazla çalışma karşılığında ödenen ücretler kaldırılmıştır. Sendika olarak öncelikli talebimiz çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulmasıdır. Sonrasında ise bugüne kadar fazla mesai adı altında çalışanlara yapılan ödemeler günün koşullarına uygun hale getirilerek maaşa dahil edilmelidir. Diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi yargı emekçilerinde de emekli olduğunda maaşlar yüzde 50-60 oranında azalmaktadır. Bu durumda emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan binlerce yargı emekçisi bulunmaktadır.

Bu sebeple maaş dışında yargı emekçilerine ödenen diğer ücretler emekli aylığına dahil edilmelidir. Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Sendikamız tarafından hesaplanan yoksulluk sınırı olan 3 bin 481 lira taban aylık olarak tüm çalışanlara verilmedir. 3717 yeniden düzenlenerek keşif ücretleri tek bir havuzda toplanıp, tüm yargı emekçilerine eşit bir şekilde dağıtılmalıdır” dedi.Açıklamanın ardından adliye çalışanları maaş bordolarını yakarak eylemlerine son verdi.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak