Advert

UMUTLUYUZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ergani ilçesinde Toplu Konut idaresi tarafından yaptırılan 150 yataklı devlet hastanesinin açılışını yaptı. 23 milyon liraya mal olan yeni hastanenin açılış törenine Bakan Ekerç™in yanı sıra; Bakan Yardımcısı K

UMUTLUYUZ
Bu içerik 3541 kez okundu.

 

 

iŞTEN ÇIKARTILAN iŞÇiLER EYLEM YAPTI

            Önceki gün taşeron firma tarafından hastanedeki işlerinden çıkartılan 38 kişi, hastanenin açılışının yapılacağı anda ellerinde pankartlarla hastane binası önüne gelerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in gelmesini beklediler. Bakan Eker ile görüşmeden buradan ayrılmayacaklarını belirten işçilerle eylemlerini sonlandırmaları konusunda uyarıda bulunan Emniyet Müdürü Erkan Güneş, aksi halde müdahale edileceği uyarısında bulundu. Bakan Eker ile ısrarla görüşmek isteyen işten çıkartılan işçiler bir araya gelerek işten çıkartılmalarını protesto etmek için kısa süreli bir basın açıklaması yaptılar. Yapılan basın açıklamasında işçilere destek veren SES ilçe temsilciliği, hastanede çalışan 38 temizlik personelinin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılmasının kabul edilemez bir durum olduğu belirtildi. Bakan Eker ile görüştürülmesine izin verilmeyişini protesto eden işçiler daha sonra sessizce dağıldılar.   

“YENi HASTANE BÖLGE iÇiN BiR ŞANS”

            Bakan Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, tören konferans salonunda devam etti. ilk olarak söz alan Diyarbakır Sağlık Genel Sekreteri Muhammet Güzel Kurtoğlu, 2009 yılında yapımına başlanan l32 bin 593metre kare alan üzerine inşa edilen hastanenin 23 milyon liraya mal olduğunu ifade ederek, Ergani’ye bu çapta bir kapasitede hastane yapılmasını bölge ve ilçe halkı için bir şans olduğunu belirtti.

“MEDENiYETLERiN BEŞiĞi”

Medeniyetlere merkez olmuş bir bölgenin önemli bir şehri olan Ergani’de bulunmaktan onur duyduğunu ifade eden Bakan Mehdi Eker; “Tespit edilen arkeolojik buluntularla, bundan onbinlerce yıl önce burada insanlığın yerleşik hayatta bulunduğunu, burada tarım yapıldığını ve burada inşa edilen birikim ile medeniyetler kurulduğunu biliyoruz. Böyle bir coğrafyanın merkezinde yer alan bu şehirde yeni bir hizmetle buluşmanın gururuyla ifade etmek isterim ki, içinde şuanda bulunduğumuz yeni hastanemiz, 17 ayrı uzmanlık alanında, 40 uzman hekimin çalıştığı bölgeye hizmet eden tam teşekküllü bir hastanedir. Bu hastane sadece Erganili hemşerilerimizin değil, çevre ilçelerin de istifade edebileceği bir hastanedir” dedi.

“SELAHATTiNi EYYÜBi ÜNiVERSiTESi”

Diyarbakır’da bir vakıf üniversitesi statüsünde kurulacak ikinci üniversitenin Selahattin’i Eyyübi Üniversitesi olacağının müjdesi veren Bakan Mehdi Eker, “insanlığın kültür mirasına katkılar sağlamış bu coğrafyada, gelecekte de büyük şairler, insanlar yetişecektir. Mezopotamyayı bereketiyle sulayan kaynak, burada doğmaktadır. inanıyoruz ki iki gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisinden yasalaşarak geçen ve Dicle Üniversitesinden sonra ikinci bir üniversite olarak açılacak Selahattin’i Eyyübi Üniversitesi, bu coğrafyada önemli şahsiyetler yetişmesine vesile olacaktır. Türkiye’de huzur ve kardeşliğin inşa edildiği bir süreçte açılacak yeni üniversitenin, şarkın en sevgili sultanı Selahattin’i Eyyübi’nin isminin taşıması ayrıca özel bir önem arz etmektedir”

 

“DiYARBAKIR’A SiViL HAVALANI”

            Diyarbakır’da yeni bir havaalanına kavuşturulması konusunda büyük mesafe kat ettiklerini ifade eden Bakan Eker, “Uluslararası uçuşlara da uygun hale getirilecek; aynı anda en az 10 uçağın yerleşebileceği, yolcu indirip bindirebileceği körüklü bir sistem yapılacak. Bununla ilgili olarak terminal binasının projesi tamamlandı. Terminal binasının yapımı için ihaleye çıkılacak” dedi.

“700 BiN HEKAR TOPLULAŞTIRILDI”

            Tarımla ilgili Diyarbakır’da yaklaşık 700 bin hektar alanda toplulaştırma yapıldığını kaydeden Bakan Eker, bunun Diyarbakır’daki tarım faaliyetleri açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi. Bölgedeki baraj projeleri çalışmalarının da hızla devam ettiğini vurgulayan Bakan Eker, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.

“SÜREÇTEN UMUTLUYUZ”

            AK Parti hükümetinin doğu ve güneydoğu bölgesine sağladığı yatırımların tutarının eski para birimiyle 37 katrilyon olduğunu ifade eden Bakan Eker, “En çok hissettiğimiz temel mesele bölgede terörün sonlandırılması ve toplumsal huzurun sağlanmasıdır. Hükümetimiz, bu konuda gereken adımları atmıştır. Bir tek, gözyaşı dökülmesin, kan akmasın; bu bölge beklediği, arzu ettiği huzur ve güven ortamına kavuşsun diye gayret içindeyiz. Dolaysıyla hükümetimizin bu yönde atmış olduğu adımlardan ve süreçten umutluyuz” diye konuştu.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine