Advert

Sezai Karakoç Memleketinde Anılacak

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Türk şiirinin yaşayan ustalarından Sezai Karakoçç™un şiirleri ve düşünce yapısını, yaşamının 80. yılında şairin doğum yeri olan Erganiç™de gerçekleştirecekleri sempozyumla anacaklarını söyledi

Sezai Karakoç Memleketinde Anılacak
Bu içerik 3348 kez okundu.

 

ilk olarak 2008 yılında “şair memleketinde” adıyla düzenlenen sempozyumun ikincisinin mayıs ayında yapılacağı bildirildi.

            4 yıl aradan sonra ikinci kez Sezai Karakoç için düzenlenecek sempozyumun müjdesini veren ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, usta şairin yaşamının 80. yılı anısına tertiplenecek sempozyumun ayrı bir önem arz ettiğini belirtti. Kaymakam Yılmaz yaptığı açıklamada; “80. yaş dönümü nedeniyle şairimizi memleketi Ergani’de düzenleyeceğimiz sempozyumla anacağız. Ülkemizin fikriyatına çok büyük katkısı bulunan şairimizin fikirlerini yaşatmak adına, onun fikirlerini ve şiirlerini yaşamının 80. yılında sempozyumla anmanın çok anlamlı olacağını düşünüyoruz. Yıllar önce gerçekleştirilen ilk sempozyuma katılamayan şairimizin bu seferkine katılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu. Sempozyum için hazırlıklara başlandığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, katılımcıların belirlenmesi için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi