Advert

Alınan her mendil sokağa mahkum ediyor

''Vatandaşlar sokaklarda çalışan çocuklara para vermekle onların geleceklerini yok ediyor.''

Alınan her mendil sokağa mahkum ediyor
Bu içerik 3342 kez okundu.


Diyarbakır sokakta yaşayan çocuk sayısının az olduğu bir bölge olmanın yanında sokakta çalışan çocuk sayısının son derece fazla olduğu bir bölge haline geldi.

Aralarında yaşları henüz 4-5 arasında olanların da bulunduğu bu çocuklar; sokaklarda aileleri tarafından çeşitli şekillerde çalıştırılıyor. Kimisi mendil, gül ve sakız satarken; kimi çocuklar da ellerindeki tartıyla köşe başlarında bekliyor. Bazı çocuklar ise az bir para karşılığı ellerindeki el arabasıyla küçük yaşlarında pek çok yük taşıyarak büyüklerin emeklerini sömürmelerine müsaade ediyor. Sokaklarda mendil ve gül satan bu çocukların çalıştırılmasındaki yanlış kadar insanlara verdikleri rahatsızlıkta gittikçe artıyor.
 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Diyarbakır il Müdürü Oktay Taş sokaklarda çalışan çocuklarla için: “ O çocuklardan alınan her bir mendil veya sakız onları geleceğinden ediyor. Çünkü çocuk para kazanmayı alışkanlık haline getirerek bu işi bırakmıyor, aksine geleceğinden oluyor. Ancak bu çocuklara para vermediğimiz taktirde çocuk bu işten vazgeçip okuluna dört elle sarılacak.” Dedi. 
 

Taş; sokakta çalışan çocuk sayısını azaltmayı hedeflediklerini ve Valilik ve Emniyet Müdürlüğü  Çocuk Şubesi’nin bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi