Advert

Emekçiler yargı yolunda

Veni Vidi Sağlık Grubuç™nda sular durulmuyor. Yaklaşık 200 işçisinin maaş ve tazminatlarını alamadıkları için mahkemeye başvurduğu Veni Vidiç™de, geçtiğimiz günlerde, zor kullanılarak ''tüm hak ve alacağımı aldım'' yazılı belge imzalattırılmaya çalışıldığ

Emekçiler yargı yolunda
Bu içerik 3314 kez okundu.

Mehmet PiŞKiN-(Yenigün Gazetesi)


DiYARBAKIR- Veni Vidi Sağlık Grubu’nda serüven tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 200 işçisinin maaş ve tazminatlarını alamadıkları için mahkemeye başvurduğu Veni Vidi’de, 20’nin üzerinde işçinin daha alacakları için dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. Söz konusu işçilere zorla “alacaklarının kalmadığına” ilişkin belge imzalattırılmaya çalışıldığı da ileri sürüldü.

Konuya ilişkin Yenigün’e açıklamalarda bulunan işçilerin avukatı ismail Dolap, Veni Vidi’de çalışanların maaşlarının geç, düzensiz ve hiç ödenmemesi nedeniyle işçilerin iş akdini noter vasıtasıyla feshettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Veni Vidi, müvekkillerden istifa dilekçesi ya da ‘bütün hak ve alacağımı aldım’ şeklinde zorlama ile ibraname alınmaya çalışmıştır. Müvekkillerin kıdem tazminatı, birikmiş ücret alacakları, fazla mesai ücretleri, yıllık izinleri, ulusal bayram ve genel tatil ücretleri ile hafta tatili ücretleri halen ödenmemiştir. Buna rağmen ‘alacaklarının almadığına’ ilişkin belgeler imzalatılmaya çalışılmıştır. Bu nedenle müvekkiller dava yoluna gitmiştir” dedi.

“Harç bulamadılar”

Son bir hafta içerisine 20’nin üzerinde işçinin kendilerine başvuruda bulunduğuna dikkat çeken Dolap, “Bunlardan bazılarının dilekçesini işleme koyduk. Ancak bazı işçiler, dava harcı bulamadıkları için henüz davalarını açamadılar. Müvekkillerimizden şirketi bir başkasına devretmeye çalıştıklarını da duyduk” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak