Advert

Sağlık A‡alışanları Yapılan Saldırıyı Kınadı

Dicle Aœniversitesi Araştırma Hastanesi Hemotoloji Kliniğinde görevli 3 hemşire ve bir personelin hasta yakınları tarafından darp edilmesine Sağlık-Sen ve Ses Ergani Şubeleri olayı kınayarak yetkililer tedbir almaya çağrıldı.

Sağlık A‡alışanları Yapılan Saldırıyı Kınadı
Bu içerik 3440 kez okundu.

Ergani Devlet Hastanesi önünde yapılan ilk basın açıklamasında Sağlık-Sen ilçe temsilcisi Mahmut Karakuş, arkadaşlarının sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını hatırlatarak Sağlık Sen olarak çirkin olayı kınadıklarını açıkladı. Türkiye'de 2002 yılında uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm programıyla beraber sağlık çalışanlarının iş yükünün Avrupa'daki meslektaşlarına göre altı kat artığını ileri süren Karakuş, "Sağlık çalışanları ağır ve yorucu çalışma koşullarına rağmen övgüyü hak ederken, yanlış sağlık politikaları nedeniyle şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık sistemindeki bütün aksaklıkların sorumlusu olarak maalesef sağlık çalışanları gösteriliyor. Sağlık çalışanlarıyla vatandaş karşı karşıya getiriliyor" dedi.
SES ilçe Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Deniz Akdağ ise, son zamanlarda çığ gibi büyüyen şiddet olaylarına maruz kaldıklarını belirterek, "Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor, bıçaklanıyor, tehtid ediyor, hakarete uğruyor, intihara sürükleniyor ve öldürülüyor. Çünkü oy paranoyasındaki iktidarlar tarafından halka hedef olarak gösteriliyoruz. iktidarların sağlık sistemindeki aksaklıkların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını hedef tahtasına koymasına karşı çıkıyoruz" dedi.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine