Advert

Stephen kimin için geldi?

Nijeryalı futbolcu Stephen Orizu transferi ,Diyarbakır'ın iki kulübü arasında krize neden oldu.

Stephen kimin için geldi?
Bu içerik 3350 kez okundu.

 Erganispor,”Yeni Diyarbakırspor kampımızdan futbolcu kaçırdı” suçlamasında bulunurken,Yeni Diyarbakırspor da “Bu futbolcu ile biz daha önce anlaşmıştık. Menajer yanlışlıkla Erganispor kampına götürmüş” iddiasında bulundu.
ERGANiSPOR TEPKi GÖSTERDi
Erganispor'un kampına katılan ve bu takımın oynadığı hazırlık maçlarında sergilediği başarılı futbolla göz dolduran Nijeryalı hücüm oyuncusu Stephjen Orizu,Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren iki takımı karşı karşıya getirdi. Dün Erganispor'un Alanya'daki kampından ayrılarak Antalya Belek'te bulunan Yeni Diyarbakırspor kampına dahil olan bu futbolcudan dolayı iki kulüp birbirlerini suçladı.
Erganispor Basın Sözcüsü Süleyman Kızan, “Bizden istediği parayı koparamayan menajerler aracılığıyla Yeni Diyarbakırspor'a gönderildi. Ne yazık ki Yeni Diyarbakırspor bu oyuna ayak uydurdu. Bizim kampımızda yer alan sporcuyu gece yarısı otelimize gelip kamp kadrosuna alması spor ahlakına uymayan bir davranıştır. Biz Erganispor yönetimi olarak, Bismil Belediyespor, Yeni Diyarbakırspor ve Kayapınar Belediyespor'un göndermediği bir futbolcuya asla ama asla talip olamayız. Bu bizim dostluk anlayışımıza, ahlakımıza uymayan bir olaydır. Bir Diyarbakır ekibini bir futbolcu için karşımıza almayız. Bu ayıp üzerine fazla da konuşmak istemiyorum ancak bu etik dışı olayı Yeni Diyarbakırspor'a yakıştıramadım" dedi.
'ÇOK ÖNCEDEN ANLAŞMIŞTIK'
Bu futbolcunun menajeri ile ligin ilk yarısı bitmeden anlaştıklarını kaydeden Y.Diyarbakırspor Başkanvekili Mehmethan Akan ise Erganispor'un kampından futbolcu almadıklarını,bu futbolcunun menajeri ile daha önce anlaştıklarını söyledi. Akan,”Futbolcu yanlışlıkla Erganispor kampına katılmış. Menajer sonradan fark ederek ayrılmasını ve bize katılmasını sağladı. Biz kimsenin futbolcusunu kaçırmayız. Tercih menajer ve futbolcunundur. Biz kendisiyle çok önceden anlaşmıştık. Başkanımız Fevzi ilhanlı'nın Bulgaristan 1.Ligi'nde mücadele eden FC Etar adında takımı var. O takım için futbolcu ararken bu futbolcuyu önermişler. Oraya olmayınca Y.Diyarbakırspor için devreye girerek menajeri ile anlaştık. Hatta bir kısım parasını bile çok önceden verdik. imza atmayan hiçbir futbolcu o kulübün futbolcusu olmaz. Erganispor'un çok değerli bir başkanı ve saygıdeğer bir camiası var. Bunu krize dönüştürmenin anlamı yok.” cevabını verdi.
Erganispor'dan Jet Cevap
Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanvekili Mehmethan Akan'ın iddialarına Futbol Şube Sorumlumuz Nedim Şimşek'ten cevap geldi.
Erganispor Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek oldukça sert cevap verdi. Başkanvekili Mehmethan Akan'ı mesnetsiz açıklamalar yapıyor diyerek suçlayan Şimşek şunları söyledi; " Bugün ne yazık ki özür dilemesi gereken insanlar yaptıkları hatanın farkında oldukları halde yalan yanlış beyanatlarla gündemi meşgul edip, yaptıkları ayıbın üstünü örtmek istiyor. Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanvekili Beyefendiyi dün dört defa aradım. Dördünde de sana döneceğim dediği halde yüzü tutmadığı için dönmedi. Ancak bugün gazeteden parasını daha önce gönderdiğimiz bir futbolcuyu aldık diye açıklama yapmış. Ayıptır. Yazıktır. Günahtır. Belli bir yaşa gelmiş insanların, yarın yüz yüze bakacakları kişileri yalan yanlış beyanatlarla kandırma çabaları spor ahlakına uymayan bir davranıştır. Gerçi kampımızda ki sporcuyu alarak ahlak anlayışlarını belli etmişlerdi. Ben buradan zat-ı muhtereme sormak istiyorum. Madem ki parasını göndermiştiniz nasıl olur bu futbolcu on gün boyunca bizim kampımızda yer alabilir? Madem ki para göndermiştiniz, arasaydınız bizleri, başkanımızı, yönetici arkadaşlarımızı durumu izah ederek alsaydınız futbolcuyu. Adam kaçırır gibi kamptan futbolcuyu almak tek kelime ile ahlaksızlıktır. Siz bu kadar sorumsuz bir yönetici misiniz? Ayrıca birebir görüştüğümüzde hocaları farklı konuşuyor, başkanvekilleri farklı konuşuyor. Bir futbolcu için kendilerini düşürdükleri duruma bakıp Diyarbakır'da futbolun neden geriye gittiğini anlamak çok zor değil. Zeki, çevik sporcular ve ahlaklı idarecileri görmeyi umuyoruz."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı