Advert

iŞE GiTMEDEN MAAŞ ALIYORLAR!

Ergani'de Toplum Yararına A‡alışma Programı kapsamında istihdam edilen bazı personelin aylardır işe gitmeden maaş aldıkları ortaya çıktı.

iŞE GiTMEDEN MAAŞ ALIYORLAR!
Bu içerik 3392 kez okundu.

iŞKUR bünyesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Ergani'de istihdam edilen 180 kişiden bazı torpilli personelin görevlendirildikleri yere hiç uğramadan her ay maaş aldıkları; S.C, adlı başka bir ilde ikamet eden kişinin ise Ergani'de çalışıyormuş gibi gösterilerek yerine başkasının çalıştırılıp maaşı ikamet ettiği yerden aldığı iddia edildi. Ortaya atılan söz konusu iddiaları tepkiyle karşılayan, programa müracaat ettikleri halde işe alınamayan vatandaşlar, iŞKUR alımlarında ilçede gerçek anlamda ihtiyacı olan vatandaşların yok sayıldığını söylediler.
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Ergani'de 9 ay geçici işçi olarak çalıştırılacak işçilerin istihdamıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Yaklaşık 3 ay önce yapılan alımlarda belirlenen 180 kişiden 70'i milli eğitim bünyesinde istihdam edilerek çeşitli okullarda görevlendirilirken, 110 kişi ise Kaymakamlık bünyesindeki çeşitli kurumlarda görevlendirildi. iddialara göre; istihdam edilen personelden bazıları bu süre zarfında görevlendirildikleri birimlere hiç uğramayarak her ay düzenli bir şekilde maaş alıyorlar. iddiaların bir diğeri ise, S.C, adlı başka bir ilde ikamet eden kişinin Ergani'de bir kurumda çalışıyormuş gibi gösterildiği, yerine ise başkanısın çalıştırıldığı yönünde. ilçede ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların istihdam edilerek işsizliğin azaltılmasına yönelik hayata geçirilen proje çerçevesinde istihdam edilen bazı kişilerin ekonomik düzeylerinin uygun olmasına karşın istihdam edilmesi de tepki çeken durumlar arasında.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi