Advert

çœERGANi SAĞLIKTA HEDEFLENEN DAœZEYDEç

Diyarbakır Sağlık Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Erganiç™nin sağlık alanında kısa sürede hedeflenen düzeye geldiğini söyledi.

çœERGANi SAĞLIKTA HEDEFLENEN DAœZEYDEç
Bu içerik 3436 kez okundu.

 

Genel Sekreter Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yeni devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastane yönetiminden yeni hastanenin durumu hakkında bilgi alan Kurtoğlu, Ergani devlet hastanesinin yakın zaman önce taşınmasına rağmen, yeni taşınmış bir hastaneye göre çok kısa bir zaman diliminde istenilen düzeye getirilerek sorunların minimize edildiğini belirterek, yeni yönetimi tebrik etti. Kurtoğlu, yeni hastanenin hizmete girmesinin ardından hastanede gerek yönetim adına gerekse hizmet kalitesi adına büyük sorunlar bulunduğu noktasında yapılan eleştirilerin maksadını aştığını ifade ederek söz konusu iddiaların mesnetsiz olduğunu dile getirdi.

“GELiŞMELER MEMNUNiYET VERiCi”

            Hastane yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş ve yönetim kadrosu tarafından hastane binası gezdirilen Sağlık Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yakın zaman önce hizmete giren devlet hastanesindeki kalitenin maksimum düzeye getirilmesi için yönetim olarak büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Kurtoğlu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Kamu Hastaneler Kurumu kurulduktan itibaren bize bağlı kurumlarımızı ziyaret ederek durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu kapsamda merkezi bir konumda bulunan Ergani devlet hastanesinde varsa eksik aksak sorunları tespit etmek noktasında kapsamlı bir değerlendirme yapıyoruz. Müşahede ettiğim kadarıyla, yeni hastanemiz hakikaten Ergani halkı ve civar ilçelerimizin de istifade edebileceği düzeyde bir planlama ile kısa sürede çok iyi noktaya gelmiş bir durumda. Arkadaşlarımız çok hevesli, onların heyecanlarını ve heveslerini görme fırsatım oldu. Arkadaşlarımızın gayretleri ile yıllardır bir türlü taşınamayan hastaneyi kısa zamanda taşıyıp bir düzene oturtarak hizmete sunmalarını bir başarı olarak görüyorum. Bilindiği üzere hastanelere taşınıp, yerleşmek epeyce zaman alan ve zahmetli bir iş. Bu anlamda yönetici arkadaşlarımızı takdir ve tebrik ediyorum. Kısa zamanda gelinen noktada ortaya çıkan gelişmeler memnuniyet verici” şeklinde konuştu.

“ERGANi’Yi ÖNEMSiYORUZ”

            Ergani’ye bu çapta bir kapasitede hastane yapılmasını bölge ve ilçe halkı için bir şans olarak gördüğünün altını çizen Kurtoğlu, “Hastanemizin alt yapısı hakikaten çok iyi. Özellikle vatandaşlarımızın hastanemizin kıymetini iyi bilmelerini istirham ediyorum. Neticede belli kurallara uymak esasıyla halkın bu hastaneyi muhafaza etmesi, koruması gerekmektedir” dedi. Kurtoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ergani’nin hem büyük bir ilçe olması, hem de birçok çevre ilçeye göre merkezi bir konumda olması bu boyutuyla son derece büyük önem arz ediyor. Bu vesile ile Ergani’yi sağlık alanında takviyeler yaparak güçlendirmeyi düşünüyoruz. Burada çocuk yoğun bakım, erişkin yoğun bakım ünitelerinin arttırılması, yatak kapasitesinin arttırılması noktasında önemli projelerimiz var. Gerçi burası 150 yataklı olarak planlanmış ancak arkadaşlarımız acil gözlem odası ve diyalizi saymadan şu durumda fiilen 200 yatak kapasitede hizmet verildiğini belirttiler. Bu durum ilçemizde sağlık alanında kısa sürede gelinen noktayı açıkça gözler önüne sermektedir.” 

“YIKICI DEĞiL YAPICI OLUNMALI”

            150 yataklı yeni hastanenin hizmete girmesinin ardından hastanede gerek yönetim adına gerekse hizmet kalitesi adına büyük sorunlar bulunduğu iddialarını değerlendiren Kurtoğlu, yapılan eleştirilerin maksadını aştığını ifade ederek son derece üzüntü verici olduğunu söyledi. Kurtoğlu: “Hangi eleştiri yapılırsa yapılsın, eğer yapıcı olmak isteniyorsa; bence bunları tefrika etmekten önce, kişilerin bizzat idarecilerle görüşerek bu sorunları önce yöneticilere aktarmaları gerekmektedir. Şayet ortada bir sorun varsa ve bu sorun bu üslupla çözülemiyorsa ancak o takdirde eleştiri noktasında gereken yapılmalı diye düşünüyorum. Mesela, birisi burada belli konularda sorunlar olduğunu düşünüyorsa, öncelikle diyalog yoluyla yöneticilerimizle veya bizimle irtibata geçmeli; şayet diyalog yoluyla sonuç alınamıyorsa ve yöneticiler bu üslubu kulak ardı ediyorsa, o zaman isteyen isteği eleştiriyi manşete taşımakta özgürdür. Genel olarak bu ilkeyi muhafaza etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Keza ben bugün bizzat hastaneyi gezerek müşahede ettim ve şuana kadar ciddi bir sorun görmedim. Bazı sıkıntı ve eksiklikler elbette ki olabilir ancak; yeni taşınan bir hastane için bu sıkıntılar süreç içerisinde giderilebilir. Ulaşım konusunda gördüğüm bir büyük eksiklik şuydu; ilçeye girerken hastaneye ulaşım noktasında bir yol sorunu olduğunu gördük. Keza buraya gelene kadar epeyce bir dolandık. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgiye göre, ana yoldan hastaneye, stabilize bir yol var. O stabilize yolun biran önce ilgili kurumlarca asfaltlanması ve kullanılabilir bir hale getirilmesini bekliyoruz. Dediğim gibi her şey daha çok yeni ve süreç içerisinde taşlar yerine oturacak, sorunlar asgari düzeye indirgenerek halkımıza en iyi sağlık hizmetini vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı