Advert

Mercimek hasadı başladı

Mercimek hasadı başladı
Bu içerik 480 kez okundu.
Ergani’de mercimek hasadı başladı. Bu yıl aşırı yağışlar ve bazı yerlerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle mercimek dahil bazı ekinlerin büyük zarar gördüğünü dile getiren çiftçiler, mercimek rekoltesinde bu yıl iyi olduğunu ifade etti.
Havaların ısınmasıyla birlikte mercimek hasadına başlandı. Ancak, ilçede bu yıl ilkbaharda etkili olan dolu ve aşırı sağanak yağış bazı yerlerde ekili alanlara büyük zarar verdiğini belirten çiftçi, geçen yıla göre bu yıl rekoltede düşüş olduğunu dile getirdi.
Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde yıllardır çiftçilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan 45 yaşındaki Cengiz Yalçın, havaların ısınmasıyla birlikte mercimek hasadı sezonunun da başladığını söyledi. Bu yıl aşırı yağışlar ve yer yer etkili olan dolu yağışı yüzünden mercimek dahil bazı ekinlerin zarar gördüğünü kaydeden çiftçi Yalçın, ürün rekoltesinde, veriminde bu yıl az düşüş yaşandı.
MAZOT ZAMMI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Geçen yılda olduğu gibi bu yıl da mazota yapılan zamlardan ötür çiftçilerin çok zor günler yaşadığına dikkat çeken çiftçi Yalçın, üretimin devamlılığı ve dışa bağımlılığın azalması ya da ortadan kalkması için devletin her zaman çiftçilerin yanında olup onlara her türlü desteği vermesi gerektiğini ifade etti.
YÜKSEK GİRDİ MALİYETLERİ
Çiftçilerin akaryakıt, gübre, ilaç gibi yüksek girdi maliyetleri karşısında nefessiz kaldığını kaydeden çiftçi Yalçın, çiftçi kırsalda üretmezse sanayilerde, fabrikalarda çarkın dönemeyeceğine, çiftçi kırsalda üretim yapamazsa ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin çok zor olacağına vurgu yaptı.
“DESTEKLEMELER ARTIRILSIN”
Mercimek hasadından yaklaşık bir ay sonra arpa ve ekin hasadının başlayacağını dile getiren çiftçi Yalçın, yüksek girdi maliyetlerine dikkat çekerek, devletin çiftçilere verdiği tarımsal desteklemelerin ihtiyaç ve giderleri karşılayacak şekilde artırmasını talep etti.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Eniştesini tabancayla yaralayıp defalarca yumrukladı; o anlar kamerada
Eniştesini tabancayla yaralayıp defalarca yumrukladı; o anlar kamerada
Park halindeki kamyonet, kayarak istinat duvarından düştü
Park halindeki kamyonet, kayarak istinat duvarından düştü