Advert

Bulduğu Göktaşını Satışa Çıkardı

Bulduğu Göktaşını Satışa Çıkardı
Bu içerik 1284 kez okundu.

Ergani’de piknik yaparken bulduğu göktaşının analizinde 20 element bulundu. Muhammed Özkan, taşı açık artırmayla satışa sunmayı planlıyor.
 Ergani ilçesinde, iki yıl önce arkadaşlarıyla piknik yaparken boş bir arazide dolaşan Muhammed Özkan, bulduğu göktaşını analiz için Kocaeli’ye gönderdi. Yapılan analizler sonucunda taşın içinde 20 farklı element bulunduğu tespit edilince, Özkan göktaşını açık artırmayla satışa çıkardı.
2022 yılının Nisan ayında Ergani’de meydana geldi. Kentte kuaför olarak çalışan Muhammed Özkan, iki arkadaşıyla birlikte piknik yapmaya gittikleri sırada boş bir arazide gezmeye başladı. Bu sırada küçük bir göçüğün meydana geldiğini fark eden Özkan, göçük içindeki bir taşı beze sararak eline aldı.
Taşın göktaşı olduğunu düşünen Özkan, bu taşı kent merkezine getirdikten sonra birkaç numunesini Kocaeli’deki Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi’ne (TÜBİTAK MAM) gönderdi. Yetkililer, taşın içinde yaklaşık 20 farklı element bulunduğunu tespit etti ve raporda, “Yarıkantitatif element analizlerinde periyodik cetvelde Oksijen-Uranyum arasındaki elementler tanımlanabilmektedir” açıklamasında bulundu.
Olayın gelişimini anlatan Özkan, “2022 yılının Nisan ayında arkadaşlarla birlikte Ergani ilçesine pikniğe gittik. Orada boş bir arsada dolaşırken küçük bir göçük gördük. Merak edip baktığımızda bir sıcaklık hissettik ve bu sıcaklık taştan geliyordu. Elimizi taşa attığımızda tutamadık. Taşın farklı bir taş olduğunu düşünerek bir beze sarıp aldık. Daha sonra arabaya götürüp şehre getirdik ve göktaşının araştırmasını yaptık. Numuneleri Kocaeli’deki TÜBİTAK MAM’a gönderdik ve taşın göktaşı olduğu ortaya çıktı. Elimizde raporu var. 2 yıl boyunca göktaşını sakladık ve kimseye söylemedik” dedi.
“Taşı sattıktan sonra ilk işim evlenmek”
Elindeki taşı sattıktan sonra sevdiği kız ile evleneceğini belirten Özkan, “Elimizde yaklaşık 3 kilogram göktaşı bulunmakta. Ne kadar fiyat biçeceğimizi bilmiyoruz. Açık artırmayla veya güzel bir teklif gelirse satabiliriz. Taşın tekrar analizini de yaptırabiliriz. Taşı sattıktan sonra güzel bir düğünle evlenip sevdiğim kızı alacağım” ifadelerini kullandı.
Öte yandan aynı ilçede bir vatandaş, yaklaşık 9 ay önce Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu illeri semalarında görülen meteor kayması sonrası göktaşının köylerine düştüğünü iddia ederek, 500 gram ağırlığındaki taşı 4 milyon liraya satılığa çıkarmıştı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Amedspor’da beklenen imza atıldı
Amedspor’da beklenen imza atıldı