Advert

Diyarbakır’a tramvay için gelen 642 milyon lira geri gitti

Diyarbakır’a tramvay için gelen 642 milyon lira geri gitti
Bu içerik 485 kez okundu.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır'da yıllardır yapılması planlanan tramvay için Büyükşehir'e 2023 yılında 642 milyon lira ödenek geldiğini fakat bu ödeneklerin hiçbirinin proje bile yapılmadan geri gittiğini söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), DTSO Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri, Yüksek İstişare Kurulu ve İş Konseyi Üyelerinin katılımıyla Sur’da bulunan bir otelde 2023 yılını değerlendirme toplantısı düzenledi.

 

DTSO Başkanı Mehmet Kaya

 

"2023 YILINDA 642 MİLYON LİRA ÖDENEK GELDİ"

Kayyım yönetimindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın halkın seçtikleri başkan değil de atanmış olduğunu ve bunun kentte ne gibi sorunlara yol açabileceğine değinen Kaya, “2017’den beri hafif raylı sistemle (tramvay) ilgili, Bakanlıktan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ödenek geliyor. Yani kayyumdan sonra her yıl ödenek geliyor en son 2023 yılında 642 milyon lira ödenek geldi. Fakat bu gelen ödeneklerin hiçbiri bir proje bile yapılmadan maalesef geri gitti. Yani bu kenti öncelemezseniz, bu kentin seçtiği insanı bu kenti yönetmezse tabii ki bu tip büyük projeleri sadece bürokratlara bırakırsanız bu yaşanan durum ortaya çıkar” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak