Advert

Vali Toprak'tan 'Ser A‡avan' açılımı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bir dizi incelemede bulunmak üzere merkez Sur ilçesinde yaptığı gezide sokak aralarında dolaşarak, vatandaşın sorunlarını dinledi. Türkçe bilmeyen vatandaşların halini sormak isteyen Vali Toprak, Kürtçe konuşan kadınlara

Vali Toprak'tan 'Ser A‡avan' açılımı
Bu içerik 3350 kez okundu.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, daha önce sık sık gittiği merkez Sur ilçesi ara sokaklarına basın mensuplarıyla giderek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlardan kimi iş, kimi gıda, kimisi ise kömür yardımı talebinde bulunurken, Vali Toprak tüm taleplerle ilgileneceğini söyledi.

Vali Toprak ile vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Bir vatandaşın, kömür talep etmesi üzerine, kömür dağıtımının devam ettiğini kaydeden Vali Toprak, yoksula dağıtılan kömürlerin satılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Vali Toprak, "Fakir, fukara için dağıttığımız kömürler, vatandaşlar tarafından daha sonra satılıyor. Şu an Suriçi'nde 10 bin aileye kömür dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Elektriği kaçak kullanmamak ve kömürü de satamamak gerek" dedi. Yaşlı bir kadının Vali Toprak'a 'Kurmanci zani' (Kürtçe biliyor musun?) sorusuna Vali toprak, 'Ser çavan' (Başım gözüm üstüne) diyerek yanıt verdi. Kürtçeyi bilmese de gönülden gönülle bir güzellik olduğunu söyleyen Vali Toprak, "Gönülle gelen bir yol vardır.

Dolayısıyla insanlarımızla diyalogu, bir bakışımız, elini tutmamız, omzuna dokunmamız, o sevgiyi o dili ortaya çıkarıyor. Bizim insanlarımızın ortak bir dili var. O da hayır dilidir. Güzeldir. O, kullanıldığında anlaşılıyor. illa her bir şeyi bilmek gerekmiyor. Ben de Kürtçeyi bilemiyorum. Ama onun anlatımı, içindeki güzelliği, sadeliği ve terennümü, onun güzel duygularla bizi dua ettiğinin açık bir belirtisidir. Bundan dolayı biz de aynı şekilde ona karşılık veriyoruz. Başımızın gözümüzün üstünde yerin var diyor. Bizim insanımız büyük bir değer veriyor, birbirlerine. Bir insanın, başımın ve gözümün üstünde yerin var, derken onu yüceltiyor. O karşılıklı istişarelerinde merhaba demenin ötesinde bir söylemde bulunuyor. Biz de o diyalogu yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine