Advert

Erken Yaş Evlilikleri

Dicle Aœniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi (DAœSAMER) tarafından gerçekleştirilen "Erken Yaş Evlilikleri" konulu sosyal bir araştırmada, kadınların yüzde 37'si 18 yaşından önce evleniyor.

Erken Yaş Evlilikleri
Bu içerik 5162 kez okundu.

DiYARBAKIR - DAœSAMER tarafından "Erken Yaş Evlilikleri" konulu sosyal bir araştırmaya imza atıldı. Yapılan araştırmanın sonuçları saat 10.00'da Dicle Aœniversitesi Diş Hekimliği konferans salonunda basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Gerçekleştirilen araştırma Diyarbakır merkezinde yaşamakta olan evli kadınlarda aile özelliklerini, evlilik ile ilişkili sosyokültürel faktörleri, aile içi şiddet sıklığını ve erken yaşta evlenme sıklığını ortaya koymak ve ayrıca erken yaşta evlenenleri erişkin yaşta evlenenler ile karşılaştırarak erken yaşta evlenme ile ilişkili faktörleri tespit etmek amacıyla yapıldığı ifade edildi.

A‡alışmanın veri toplama süreci, 14 - 18 Kasım 2011 tarihleri arasında 456 kişiye uygulanan bir anket ile gerçekleştirildi.

Araştırmaya yaş ortalaması 38.1±11.6 olan 17 ve 65 yaşları arasında 456 kadın dA¢hil edildi. Tüm grubun sahip olduğu ortalama kardeş sayısı 7.2±2.5 olarak tespit edildi. Evlenmeden önce ailelerinin maddi durumunu kadınların yüzde 22'si fakir olarak, yüzde 63'ü orta halli olarak ve yüzde 7'si zengin olarak ortaya çıktı.

Araştırmada, katılımcıların yüzde 18'i evlenmeden önce ailecek göç yaşamış kişiler olduğu gözlendi. Anne ve babası arasında akrabalık bağı olduğunu bildiren kadınların oranı yüzde 31 iken, bu kadınların yarısının ya amcaoğlu ya da halaoğlu ile evli olduğu ortaya çıktı.

Kadınların yüzde 37'si 18 yaşından önce evlendiğini bildirirken, araştırmada erken evlenen bu kadınların yarısından fazlasının 15 yaşında veya daha da öncesinde evlendiği bilgisi yer aldı. Bildirilen en düşük evlenme yaşı 10 olduğu ortaya çıktı. (Ayetullah Turgut - iLKHA)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak