Advert

“Kamçı Festivali” toplanmaya rağmen iptal edildi

Diyarbakır’da asırlardır devam eden ve her yıl Mayıs ayından düzenlenen “Kamçı Festivali” koronavirüs nedeniyle yeniden iptal edildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar rağmen toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştır

“Kamçı Festivali” toplanmaya rağmen iptal edildi
Bu içerik 2749 kez okundu.

Her yıl Mayıs ayının Diyarbakır’ın Dicle ilçesi yakınlarında toplanan yüzlerce kişi kamçı festivalinde bir araya geliyor. Yaklaşık 5 asırdır sürdürülen festival kimi rivayetlere göre hasat mevsiminin kutlanması, kimine göre türbe ziyaretlerinin başlangıcını temsilen yapılıyor.
Sadece erkeklerin katılabildiği etkinlikte iki oyuncu hazırlanan halatlardan yapılan kamçılarla kavga ediyor. Günün sonunda kıyafetlerin kullanılamayacak hale geldiği ve fiziksel olarak yaralanmaların meydana geldiği festival, 5 gün sürüyor.
Bu yılki etkinliklerin birinci günü Dicle’nin Tepebaşı köyünde olan Tili (Geyika) ziyaretinde, ikinci günü Dicle’de bulunan Memitenik ziyaretinde, üçüncü gün Dicle’nin Özbek köyünde olan Şexşirif ziyaretinde, dördüncü gün Dicle’de yer alan Şexsilif ziyaretinde son gün ise Hani’de olan Mezeli Guran’da yapılması planlanıyordu.
Festival geçtiğimiz yıl da koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edilmişti. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla bu yıl etkinlik yeniden yasaklanırken alanda toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.(Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var