Advert

Doku soruşturmasında şüpheliler için çember daralıyor

Gülistan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, Zainal Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Yücel’in meslekten ihraç edilmesiyle çemberin daraldığını belirtti. Çimen, Yücel’in dosyada odak olduğunu söyledi.

Doku soruşturmasında şüpheliler için çember daralıyor
Bu içerik 3487 kez okundu.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. Doku’nun kaybettirilmesiyle ilgili tüm oklar Zainal Abarakov ve polis olan üvey babası Engin Yücel’i gösterdi. Ancak, dosyada baş şüpheli olan Zainal Abarakov’un sadece yaşadığı evde ifadesine başvuruldu. Abarakov’un nerede olduğu bilinmiyor. Doku ailesinin Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmede, Abarakov’un gözetim altında olduğu bilgisini verdi.

Dosyada şüpheli olan bir diğer isim Abarakov’un üvey babası Engin Yücel hakkında ise, “gizli kalması gereken kişiye özel bilgileri sosyal medya üzerinden ifşa ettiği gerekçesiyle” hakkında idari soruşturma açıldı. Doku’nun kaybettirilmesi olayında şüpheli olduğu delillerle sabitlenmesine rağmen, Yücel, idari soruşturmanın neticesinde “gizli kalması gereken kişiye özel bilgileri sosyal medya üzerinden ifşa ettiği gerekçesiyle” meslekten ihraç edildi.

ŞÜPHELİ KONUMU ARTTI, ÇEMBER DARALIYOR!

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, bu gelişmelerle birlikte şüpheliler için çemberin daraldığını söyledi.

İlk günden beri etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini vurgulayan Çimen, Doku’nun intihar ettiği iddiasının bilirkişiden gelen raporlarla tamamen çürüdüğünü ve Doku’ya ait kişisel bilgileri paylaşması sonucunda ihraç edilen Engin Yücel’in şüpheli konumunun arttığını söyledi.

‘SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLMELİ’

Kişisel bilgileri ele geçirip, yayması ve bunu kamu görevi sıfatıyla yapması nedeniyle Yücel hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çimen, “O soruşturma kapsamında açığa alınmıştı. Bu ihraç edilmeyle birlikte artık dosya da bir gelişme var, yargılamalar başladığı için bizde umut oluştu. Peki dosyamızın şüphelisi bu suçu neden işledi? Gülistan’ı neden intihara meyilli biri olarak gösterdi? Bunun nedeni nedir? Demek ki bundan bir çıkarı var, bunun böyle bilinmesini istedi. Her suçlunun bir amacı vardır, bir amaca yönelir. Bu kişinin odak olduğu anlaşıldı, o yüzden titiz bir şekilde araştırılması gerekir. Dosyada savcılığın bir talimatı vardı; bu kişiyi, hareketlerini araştırın demişti, o zaman tanıktı dosya da ve kolluk sadece telefon açarak tek cümlelik araştırma yaptı. Ciddi anlamda o kişi soruşturulmadı, bu kararla birlikte bu soruşturmanın daha da derinleşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

AKİBETİ ORTAYA ÇIKACAK

Bu konuyla ilgili Yücel hakkında açılan kamu davası duruşmasının 28 Ocak’ta görüleceğini hatırlatan  Çimen, “İç içe geçen bir soruşturmaydı ve birleştirip yürütülmesi gerekirdi. Duruşmada bunu da talep edeceğiz. Bunun asıl ana davamıza etkisi var. Yücel, ana davada bir algı oluşturmak için bunu yaptı. Etkin ve etkili bir soruşturma dosyamızda yapılmadı ama yavaş yavaş da olsa artık yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Şüpheliler için çember daralıyor. Ağır aksak da olsa soruşturma yürüyecek. Gülistan’ın en son görüşmesi baş şüpheliyle oldu ve fiziki saldırıya maruz kaldı. Yürüttüğümüz hukuk mücadelesi ve kadınların mücadelesiyle ilerleme sağlanıyor. Ben inanıyorum ki Gülistan’ın akıbeti ortaya çıkacak, soruşturmada sonuca ulaşacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı